Indkøbskurven er tom.
En tur ned ad Bredgade – af Sophia Andersen
En tur ned ad Bredgade – af Sophia Andersen

OMTALE:

29. januar 2015

Det er en grå eftermiddag i København, og jeg gør mig klar for enden af Bredgade. Jeg vil gå på opdagelse i gadens gallerier og se, hvad de byder på her sidst i januar. Vi starter ved Kongens Nytorv, og første stop på vejen er Martin Asbæk Gallery.

 

Nicolai Howalt – Light Break – Photography / Light Therapy

På Martin Asbæk Gallery finder jeg en udstilling af den danske fotograf Nicolai Howalt med navnet ”Light Break – Photography / Light Therapy”. Lyset og solen er omdrejningspunktet for udstillingen. Afsættet er den medicinske lysterapi, som læge og nobelprismodtager Niels Finsen foretog i slutningen af 1800-tallet.


Nicolai Howalt ”Light Break” 2014, fotografi, 29 x 24 cm

Link til galleriet: http://www.martinasbaek.com/

 

The Islanders

Turen går videre til Galerie Michael Andersen, som udstiller ”The Islanders” af de britiske kunstnere Tom Anholt, Billy Childish, Ryan Mosley og Rose Wylie. Landskabet – og havet – er i fokus. Farverne er jordnære, afdæmpede og lidt mudrede.

Man fornemmer eftertænksomhed, og måske også ensomhed, når man betragter den rygvendte person i Billy Chikdishs værk ”The Great Banks” eller billedet ”Village in the Rain” af Tom Anholt. 


Tom Anholt ”Village in the Rain” 2014, olie på lærred, 150 x 130 cm

Link til galleriet: http://www.mikaelandersen.com/

 

Absence – Looking for Hammershøi

Næste galleri på vejen er David Risley Gallery med udstillingen ”Absence – looking for Hammershøi”. En række kunstnere deltager i udstillingen, bl.a. Frank Ammarlaan, Spencer Anthony og Anna Bjerger.

Absence kaldes udstillingen, og fravær er netop, hvad man finder i værkerne – man ser et tomt spejl, forladte rum og ensomme stole. Værkerne kan ses som portrætter, som mangler sit subjekt. 


Installation view fra Absence – looking for Hammershøi

Link til galleriet: http://www.davidrisleygallery.com/

 

Zoran Juresa – Romerske farver

Turen går videre til udstillingen ”Romerske farver” hos Bredgade Kunsthandel. Romerske farver af dansk-kroatiske Juresa er en abstrakt fortælling om Rom, der rummer historie og arv, og som fortælles gennem varme og gyldne farver. Inspirationen stammer fra Juresas mange ophold i byen. 


Zoran Juresa ”Domus Aurea” 2014, mixed media, 90 x 140 cm

Link til galleriet: http://www.bredgade-kunsthandel.dk/

 

Oana Farcas – In the Womb of Light

Vi gør et sidste stop ved Larm Galleri. Her kan du se en udstilling med den romanske kunstner Oana Farcas. Hun udforsker lys som fænomen, og det har resulteret i nogle ret fascinerende og kraftfulde værker. Lys er for Oana forbundet med kvindelighed, så måske er udstillingen et besøg i lysets livmoder?


Oana Farcas “In the Womb of Light” 2014, olie på lærred, 45 x 55 cm

Link til galleriet: http://www.larmgalleri.dk/

 

Forsidebillede: Dexter Dalwood “Whistler's Mirror” 2014, olie på lærred, 92 x 100 cm, udstillet af David Risley Gallery. 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer