Indkøbskurven er tom.
Et stykke af San Francisco – af Sophia Andersen
Et stykke af San Francisco – af Sophia Andersen

OMTALE:

29. januar 2015

På V1 Gallery kan du lige nu opleve den amerikanske kunstner Alicia McCarthy med udstillingen Snobody, som er kunstnerens første soloudstilling i Europa. Der er tale om energiske værker, som forener stærke farver og mønstre – på en bund af genbrugstræ.

 

Varme energier

Der er knald på farver og mønstre, når McCarthys urbane udtryk folder sig ud. Man finder både streetartens graffiti og farvelægning med blyanter. Men det er ikke kaos, der møder mig; der er en struktur og overskuelighed i mønstrene, og værkerne er indbydende og jordnære. En effekt af McCarthys varme farvervalg, men sikkert også en virkning af, at hun maler på træ.


Alicia McCarthy Uden titel 2014. Farveblyant og husmaling på fundet træ, 122 x 147.5 cm

 

Forladt træ får nyt liv

Faktisk går McCarthy rundt i San Franciscos gader i søgen efter forladt træ. Med det forfriskende resultat, at værkerne varierer i deres format. Mens nogle er mere eller mindre firkantede, har andre buede kanter, som billedet her.

 


Alicia McCarthy Uden titel 2014. Husmaling og spraymaling på fundet træ, 48.5 x 72 cm

 

Værkerne bærer derfor på sin egen unikke fortælling; fx har værket her en forhistorie som skuffemøbel.


Alicia McCarthy Uden titel 2015. Tusch og husmaling på fundet træ, 49.5 x 139 cm

 

Det kan måske synes som en detalje, at der er tale om værker af genbrugstræ. Men det er en smuk tanke, at McCarthy kan forvandle det efterladte træ til noget, man igen vil have ind i varmen. Og en sigende kommentar til vores overflodssamfund, hvor letheden og begæret ved at købe nyt ofte vinder over genbruget.


Alicia McCarthy 2014. Husmaling på fundet træ, 26.5 x 28 cm

 

Et åbent sind

De varme og muntre regnbuefarver i McCarthys værker leder tankerne hen på åbenhed og rummelighed – sikkert fordi vi har med en kunstner at gøre, der har slået rødder i den liberale by San Francisco.

McCarthy var en af hovedpersonerne i en kunstbevægelse, der gik under navnet ”The Mission School” – opkaldt efter San Franciscos Mission District, hvor gruppens kunstnere boede og arbejdede i 1990’erne. Gruppen engagerede sig i forskellige kunstformer, herunder at finde genbrugsmaterialer at male og tegne på, og engagerede sig bl.a. også i fællesskabsdrevne projekter og politiske spørgsmål omkring homoseksualitet.

 


Alicia McCarthy Uden titel 2014. Husmaling og spraymaling på fundet træ, 122 x 190.5 cm

 

Snobody kan ses på V1 Gallery frem til den 14. februar 2015.

Link til galleriet: http://www.v1gallery.com/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer