Indkøbskurven er tom.
Sommertips: 5 Utrolige udsigter
Sommertips: 5 Utrolige udsigter

INSPIRATION: 
Af Tina Kristensen. 23.06.2020. 

Sommeren er over os og i år vil mange blive i det danske. Men selvom man ferierer i hovedstaden eller befinder sig i Nordjylland, så er der mangt en fantastisk udsigt, der kan nydes. Vi har udvalgt fem af slagsen til inspiration.
LØVTAG, Sigurd Larsen.Foto: Søren Larsen.

LØVTAG ALS ODDE
Danmarks første trætophotel

I Nordjylland i en lille skov ved Als Odde, finder man tre trætophytter, hvor man i den grad kan lade sig nedsænke i skovens ro. Hytterne er tegnet af arkitekt Sigurd Larsen. Inde i hytten skyder et levende træ op igennem hyttens gulv og fortsætter ud af taget.

Store vinduer mod syd og vest sikrer masser af naturligt lys. Udtrykket er nordisk og minimalistisk og byder på tagterrasser med udsigt over skoven, og rummer alt hvad du behøver i form af køkken, toilet, bad og sovepladser.  

Mariager Fjord har smuk natur, en klatreskov, vand og masser af historie. Så drømmer du om at komme helt tæt på naturen, så er det værd at skrive det unikke trætophotel bag øret til en fremtidig ferieoplevelse.

Læs mere om hytterne her.

EFFEKT, Camp Adventure. Foto: EFFEKT Rasmus Hjortshøj.

ADVENTURE TOWER, V. HASLEV
Udsigtstårn midt i sydsjællandsk bøgeskov 

Nær Haslev i Sydsjælland skyder et 45 meter højt udsigtstårn i vejret. Med udsigt ud over et bølgende hav af hundredårige bøgetoppe er Camp Adventure et stærkt bud på en sommeroplevelse for dem der jagter spektakulære naturoplevelser. 

Oplevelsesparken Camp Adventure har eksisteret siden 2013 med det udtalte formål at tilbyde deres gæster naturbaserede oplevelser. Parken består af Danmarks største klatrepark, hvor 10 forhindringsbaner i varierende sværhedsgrader zigzagger sig på kryds og tværs af et 7,5 hektar stort areal i Gisselfeld Klosters bøgeskov. Udkigstårnet supplerer den fysiske aktivitet i klatrebanerne med en mere rolig og fordybende oplevelse. 

Udsigtstårnet et tegnet af arkitektstuen EFFEKT og blev indviet sidste år. EFFEKT har med designet af tårnet haft “en ambition om at skabe et æstetisk smukt bygningsværk og en unik naturoplevelse, der samtidig er tilpasset naturen og bygget så sensitivt som muligt”. Blandt andet med “egetræsplanker fra et lokalt, bæredygtigt skovbrug”. Tårnet er konstrueret som et timeglas, en såkaldt hyperboloid form, hvor bunden og toppens areal er maksimeret, mens midjen snævrer ind. Her kan man komme helt tæt på træernes kroner, mens man bevæger sig opad tårnets 650 meter lange, indre spiralrampe.

Læs mere om udkigstårnet her

Fjordenhus, 2009-2018 Vejle. Olafur Eliasson og Sebastian Behmann med Studio Olafur Eliasson, Foto: Anders Sune Berg, 2018 © 2018 Olafur Eliasson.

Vejles Havnefron med Bølgen. Pressefoto.

FJORDENHUS & BØLGEN, VEJLE
Sejltur med arkitektur

Vejles ikoniske bygning Fjordenhus på havnemolen opført i 2018 og er en fusion af kunst og arkitektur. Fjordenshus’ nedre del er åben for offentligheden, så man kan opleve de finurlige arkitektoniske greb Studio Other Spaces har givet bygningsværket.

Fjordenhus er et lysende eksempel på moderne arkitekturs overraskende og særegne udtryk, dets integration i området og leg med traditioner og former, nytænkning og innovation. Samtidig er der en tydelig reference til arkitekturhistoriens måske vigtigste stilarter, når det kommer til lys – gotikken

På fjordenhus.dk kan du booke en rundvisning i stueetagen, hvor du med guide fra VejleMuseerne kan høre mere om ideerne bag bygningen. Man kan også tage en Derfor synes vi Fjordenhus skal med i vores udsigts-guide, for det er ikke hver dag, man kan opleve arkitektur i den kaliber, og med skøn udsigt til Vejlefjordbroen og havnen.

Sommeren byder på sejlture med arkitektur i Vejle. Læs mere her:Nimb Roof, 2018 © Chad T. Charlton, CTC Photography, www.ctcphotography.net

NIMB ROOF, KØBENHAVN
Rosé og solnedgange på tagterrassen

Hovedstaden byder også på skønne udsigter. Hvis du ferierer i København, finder du for eksempel en fin en af slagsen på toppen af Nimb Hotel. Her kan du med et glas Rosé i hånden nyde udsigten ud over København med et stemningsfuldt kig til blandt andet Pantomimeteatret i Tivoli og til de smukke haveanlæg på tagfladerne på bagsiden af Industriens Hus.

Normalt er tagterrassen med solstole, pool og cocktailbar kun for hotellets gæster og Nimb Club-medlemmer, men torsdag, lørdag og søndag aftener henover sommeren er der særlige "Summer in the City-events”, hvor alle har mulighed for at være med.

Torsdage og lørdage kan man få adgang med en Champagnebillet. Torsdag er der champagne og live soul-, r’n’b- og jazzkoncert og lørdag champagne og DJ. Søndage står den på grill og øl/rosé ad libitum med loungemusik i baggrunden med Nimb Roof Sunday Cookout.

Så trænger du til lidt luksus og musik, så kan du slænge dig i loungemøbler med et godt glas og nyde en udsigt hævet op over byens gade ved poolen på Nimb Roof.

Læs mere om Nimb Roof her

DAC Slide af Carsten Höller. Foto Kontraframe.

DAC SLIDE, KØBENHAVN
40 meter lang rutsjebane

På Dansk Arkitektur Center har man fået et hvinende godt kunstværk doneret fra Ny Carlsbergfondet. En 40 meter lang rutsjebane af den internationalt anerkendte tysk-belgiske kunstner Carsten Höller. Her kan du tage turen 16 meter og gennem fire etager af BLOXs bygning og nyde udsigten undervejs – med hjertet oppe i halsen.

Carsten Höller har lavet lignende kunstværker i form af rutsjebaner på førende museer i hele verden, herunder Tate Modern i London. Höllers imponerende kunstværk hos DAC er det første af slagsen i Skandinavien.

Dansk Arkitektur Center vil gerne ramme et bredere publikum og fange gæster der ikke nødvendigvis har det store kendskab til arkitektur, men er optaget af byens udvikling, dansk design og kulturelle oplevelser. Lige nu er der med udstillingen ”Kids City” et sanselige univers med omvendte huse, kæmpe stole og cykelslanger i den grad plads til familien. Og så kan man jo snuppe frokosten på tagterrassen med skøn udsigt til vandet. Og slutte dagen med at rutsje ned i gadeplan.

Læs mere om DAC Slide her

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer