Indkøbskurven er tom.
Portræt af en kvinde i flammer
Portræt af en kvinde i flammer

FILM/ANBEFALING: 12.06.20. Af Ditte Grøn.

Biograferne inviterer igen indenfor til filmoplevelser i store bløde røde sæder, og nu hvor den danske sommer som vanligt byder på nogle grå og regnvåde dage, er det oplagt at lægge vejen forbi en af filmens huse på en sådan.

Er man en af de mere kunstinteresserede biografgængere, så er der lige nu prisvindende og anmelderrost fransk drama på plakaten på Grand. Portræt af en kvinde i flammer er franske Céline Sciammas fjerde spillefilm. Allerede med sin debutfilm ”Water Lilies” fra 2007, gjorde hun sig bemærket og vandt en César Award for bedste debutfilm. 

Nu er der så kommet en ny film fra Sciammas hånd, og at dømme ud fra stjerneregnen og de mange rosende ord, er det en absolut seværdig en af slagsen. Så herfra kan kun lyde en opfordring om at fejre kulturens genåbning med en tur i biografen og lade dig nedsænke i en dramatisk og sanselig fortælling.

Resume
Kunstneren Marianne skal male et portræt af Héloïse (Adèle Haenel), en ung kvinde, som netop har forladt klosteret. Héloïse skal giftes væk, og hendes kommende brudgom vil gerne se, hvordan hun tager sig ud. Men hun ønsker ikke at blive gift, og Marianne må male hende i smug. Hun iagttager Héloïse om dagen og maler hennde i hemmelighed om natten. Langsomt vokser først intimiteten og attraktionen mellem de to kvinder. De deler Héloïses første og sidste øjeblik med frihed – alt imens Marianne maler det portræt, som skal afslutte deres forhold.

Filmen er aktuel i Grand Teatret. Find billetter her:

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer