Indkøbskurven er tom.
SMK Thy åbner ny sæson på Doverodde Købmandsgård
SMK Thy åbner ny sæson på Doverodde Købmandsgård

NYHED af Frederik Westergaard

Den 01.04.19

Når SMK Thy skyder sæsonen i gang den 13. april bliver det med Nana Francisca Schottländers udstilling ”Landskabninger”. Her undersøger hun Thys særlige kendetegn som vand, vind og jord.

Foto: Frida Gregersen

Gammelt pakhus som ny filial

Statens Museum for Kunst (SMK) er i fuld gang med at få styr på ombygningen af det gamle pakhus, men allerede fra den 13. april slår SMK Thy dørene op for sæsonens program. På Købmandsgården kan man også opleve SMK’s historie. Heri undersøger man via kunsten hvad der kendetegner landets nationale galleri, men også national selvforståelse som begreb. Hvad skaber den? Hvordan kommer den udtryk? Og hvilken rolle spiller geografisk tilhørsforhold, etnicitet og køn for vores forestillinger om danskhed?


Foto: Frida Gregersen 

Udstilling om Thy

Den danske kunstner Nana Francisca Schottländers har lavet en installation, som ønsker at undersøge hvordan mennesker formes af landskaberne omkring os, og hvordan vi former dem tilbage generation efter generation. Udstillingen strækker sig gennem flere rum, og er blevet til efter kunstneren har undersøgt Thys særlige kendetegn som vand, vind og jord på egen krop. Udstillingen kan opleves frem til uge 43.


Foto: Frida Gregersen 

Der er løbende aktiviteter på SMK Thy hen over påske, sommeren og efteråret. Læs mere her

 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer