Indkøbskurven er tom.
Asger Jorn hitter i udlandet
Asger Jorn hitter i udlandet

NYHED. 20.03.2019

Af Frederik Westergaard

Den verdensberømte danske maler er efterspurgt i udlandet, og skal udstilles i henholdsvis Østrig og Sydkorea. Jorns udenlandstogt cementerer hans position som en af Danmarks mest indflydelsesrige kunstnere i det 20. århundrede.

Stalingrad af Asger Jorn

Den første udstilling af Jorns trykgrafiske værker udenfor Danmark

Asger Jorn er en efterspurgt herre i udlandet. Derfor har Museum Jorn i Silkeborg udlånt mere end 1.000 værker til hele verden. Museum der Moderne Salzburg er en af dem, og præsenterer den første udstilling af Jorns trykgrafiske værker udenfor Danmark. Det sker med en imponerende udstilling af 500 værker. Det vil være Jorns litografier, som danner rammen for udstillingen, hvilket betyder at det er Jorns samlede produktion af renderinger og litografier, som man kan opleve i den østrigske by. Museum der Moderne Salzburg er særligt stolte over at kunne udstille Jorn. Det er en bedrift som museumsdirektøren Thorsten Sadowsky et ”scoop”.

Udstillingen i Salzburg kan opleves fra d. 23/03/19 frem til d. 30/06/19.

Trolden og fuglene af Asger Jorn

Jorn markerer 60 års diplomatisk samarbejde mellem Danmark og Sydkorea

I forbindelse med fejringen af 60 års diplomatisk samarbejde mellem Danmark og Sydkorea har Modern Museum of Contemporary Art (MMCA) i Seoul givet særligt udtryk for, at de ønskede at udstille 200 af Jorns værker i den sydkoreanske hovedstad. Udstillingen har fokus på dansk kunst og kultur, og det er derfor naturligt at Jorn spiller en central rolle i udstillingen grundet hans position, som en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige kunstnere, udtaler museumsdirektør Jacob Thage, og tilføjer at Asger Jorn er en central del af dansk kunsts ansigt udadtil.

Udstillingen på MMCA skal sikre et fremtidigt fokus på dansk kunst og kultur i Sydkorea, og åbner d. 12/04/19.

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer