Indkøbskurven er tom.
ArtVideoHerning – af Sophia Andersen
ArtVideoHerning – af Sophia Andersen

ART HERNING:

22. januar 2015

I weekenden løber Art Herning af stablen, og som noget nyt på programmet kan man i år opleve videokunst. ArtVideoHerning er titlen på standen, der er dedikeret til videokunsten. Standen vil fungere som en lille biograf, som spiller videoværkerne i loop.

På ArtVideoHerning vil du kunne opleve videokunst fra de deltagende gallerier. En programoversigt viser de forskellige kunstneres spilletid, så du kan enten sigte efter din yndlingskunstner eller bare sætte dig til rette og se, hvad der kommer. Her får du et udpluk af standens videoværker:

 

Piss Off

I Katja Bjørns 10 minutters lange video ”Piss Off” (2014) bliver en sneengel forvandlet til en krigerisk furie. En kvinde leger i sneen, hun laver sneengle og snebolde – det udvikler sig til et slags overraskelsesangreb. Videoen trækker referencer til bl.a. performancekunst og klassiske feministiske greb.

 


Billedet her er fra et andet videoværk af Katja Bjørn ”Relief” 2013, der blev vist på FOKUS i Kunsthal Nicolaj sidste år 2014.

"Piss Off" udstilles af Charlotte Fogh Gallery. 

 

Vil du vide mere?

Læs mere om Katja Bjørn: http://www.katjabjorn.dk/

Læs mere om Charlotte Fogh Gallery: http://www.charlottefogh.dk/

 

En dag i varehuset

Lars Arrhenius og Johannes Müntzing står bag denne godt 8 minutters lange animationsfilm ”En dag i varehuset / The Big Store”.

Vi er i luksusvarehuset NK i Stockholm – varehuset som den 10. september 2003 var skueplads for mordet på den svenske udenrigsminister Anna Lindh. Filmen skildrer minutterne op til mordet, og det er helt almindelig dag i forbrugersamfundet: computerspillende børn, butikstyven og kindkyssende society-mennesker.

Røntgenbilleder viser os shoppingcenteret som et passificerende mikrokosmos; transparente skeletter går hvileløst rundt imellem de tomme butikshylder.

En humoristisk, men også barsk skildring af et overflodssamfund, hvor mere altid vil have mere.

 


"En dag i Varehuset /The Big Store" 2008, animation, 8:04 min., ed 3+1. Foto fra Galleri SPECTA

Værket udstilles af Galleri Specta.

 

Vil du vide mere?

Læs mere om Lars Arrhenius og Johannes Müntzing: http://specta.dk/lars-arrhenius.html og

https://se.linkedin.com/in/muntzing

Læs mere om Galleri Specta: http://specta.dk/

 

Everything Is Possible

Matthew Stones minifilm ”Everything Is Possible” kan beskrives som et visuelt manifest; skabt for at propagandere for en ny optimisme – og en ny kultur, der hylder godhed uden at være patetisk.

Videoværket favner TV, mode, musik, performance og det skrevne – det handler om kultur som helhed. Stones vision bliver forenet under titlen ”Optimism as Cultural Rebellion”, en filosofisk tilgang der inviterer alle til at relatere til verden på en ny måde.

 


”Everything Is Possible” 2012, 02:00 min., edition of 5, custom USB. Foto fra V1 Gallery.

Værket udstilles af V1 Gallery.

 

Vil du vide mere?

Læs mere om Matthew Stone: http://matthewstone.co.uk/

Læs mere om V1 Gallery: http://www.v1gallery.com/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer