Indkøbskurven er tom.
Fem af mine favoritter på Art Herning – af Sophia Andersen
Fem af mine favoritter på Art Herning – af Sophia Andersen

ART HERNING:


22. januar 2015

I weekenden er der Art Herning, og man vil her kunne opleve et væld af kunstværker. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvor du skal starte på årets messe, kan du med fordel læse med her og finde inspiration til kunstnere, hvis værker jeg absolut synes er et besøg værd.

 

René Holm – mennesket på kanten af samfundet

René Holm skildrer mennesker på kanten af samfundet – mennesker, som er socialt marginaliserede, og som befinder sig på den ”forkerte” side af den globale forbrugerkultur. Det kan være portrætter af hjemløse i New York, asylansøgere i danske centre, kinesiske arbejdere og hvide amerikanere i trailer-parker. Han opsøger disse mennesker og taler med dem – og det er deres historie, han vil fortælle. Og den vil han konfrontere beskueren med og skabe dialog.

Holms fortællinger bliver løftet ud af tid og sted, idet han placerer personerne i mærkelige, drømmeagtige omgivelser, som repræsenterer en ny chance – og en ny verden.

 

“If only I knew better” 2014, olie og akryl på lærred, 150 x 140 cm. Udstilles af Hans Alf Gallery.

 

Mie Olise – svævende spøgelsesskibe

Forladte konstruktioner, forfaldne interiører og svævende spøgelsesskibe er gennemgående motiver i Mie Olise malerier. De arkitektoniske og maritime referencer i værkerne er inspireret af Olises mange ekspeditioner rundt omkring i verden og ikke mindst af hendes barndomsminder. 

Værkerne har en særlig skandinavisk stemning over sig; omgivelsen af vand og de kølige og naturlige jordfarver. Tankerne føres hen på skandinavisk vinter.

 


“Stranded with Beuys 2” 2014, akryl på lærred, 160 x 150 cm. Udstilles af Galleri Kant.

 

Rune Christensen – den udsmykkede kvinde

Rune Christensen er i sit arbejde optaget af de tanker og følelser, han oplever i mødet med mennesker og nye steder i verden.

Farver og mønstre er den råde tråd i hans malerier. Inspirationskilderne er hans rejser til Asien, hvor han er blevet inspireret af folkedragter, tempeludsmykning og bedeflag. De lande, som har fanget Christensens interesse, er krydret med farver, dufte og musik – og det eksotiske element er et gennemgående tema i hans værker. 

 


”Fake Empire” 2015, akryl og posca på lærred, 100 x 100 cm. Udstilles af Galleriet Jørgen Østergaard.

 

Astrid Kruse Jensen – et sted imellem virkelighed og fantasi

Den skandinaviske natur og den rygvendte kvinde er tilbagevendende motiver i Astrid Kruse Jensens fotografier. De støvede, falmede billeder har en melankoli og længsel over sig.

Kruse Jensens fotografier gengiver ikke steder for os, som de ser ud i virkeligheden. Lys og mørke mødes på en måde i billederne, som vi aldrig ville opleve det med vores egne øjne.

Hun undersøger grænselandet mellem det synlige og det skjulte, mellem virkelighed og fantasi. Hun bruger fotografiet som et middel til at forene virkeligheden og det imaginære. Man fornemmer, at hendes fotografier antyder mere, end hvad de faktisk viser – og lader det være op til beskueren at tillægge den fulde betydning.

 

"Disappearing into the Past #11" 2012, archival fiber print, 150 x 154 cm. Udstilles af Martin Asbæk Gallery.

 

Michael Swaney – et farverigt og skævt univers

De nærmest naivistiske figurer går igen i Michael Swaneys farverige og skæve univers. Figurerne synes umiddelbare og rå, men ved nærmere eftersyn også detaljerige.

Swaneys malerier og tegninger trækker både referencer til streetartens formsprog og cobratraditionens ekspressive univers, og det giver billederne originalitet og gennemslagskraft. Der er nervøse streger, klare farveflader og surreelle collager i Swaneys værker.

 


“Youthful, thieving, and conniving shitheads” 2013, olie på lærred, 114 x 146 cm. Udstilles af Charlotte Fogh Gallery.

 

Forsidebillede: "Not too Sure" 2015 af Rune Christensen, akryl og posca på lærred, 60 x 60 cm. Udstilles af Galleriet Jørgen Østergaard.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer