Indkøbskurven er tom.
Belysningskunst - inspiration til boligindretningen
Belysningskunst - inspiration til boligindretningen

MESSER:  Af Mette Møbjerg 

27.03.2018

Designmessen Trends & Traditions løb af stablen torsdag den 15. marts i Lokomotivværkstedet i Københavns Sydhavn. Her kunne man møde branchefolk for at lade sig inspirere af de nyeste tendenser inden for arkitektur og design. Med fokus på lækre materialevalg i den velkendte nordiske minimalistiske stil, var det især lamperne på messen, jeg bed mærke i. Med deres æstetiske udtryk kunne de opleves som små kunstinstallationer til eget hjem. 

Hvordan giver man sit hjem et kunstnerisk ‘løft’, hvis man ikke er interesseret i at købe dyre kunstværker? Man kan bl.a. investere i smukke lamper, som står så stærkt, at de bliver til små lysinstallationer i hjemmet. Ud fra alle de indtryk vi fik på messen, har vi udvalgt tre vidt forskellige designs, som alle kan være med til at bringe kunsten ind i din boligindretning.

Trends and Traditions 2018, Tom Dixon, Foto: Mette Møbjerg.

Klassisk design med et twist 

På Trends & Traditions kunne man opleve et større udvalg af britiske Tom Dixons fascinerende design heriblandt lampen “Melt Pendant”, som kommer i små og store størrelser. Lamperne fås bl.a. i denne stålfarve, som man næsten kan spejle sig i. Selve designet kan bedst beskrives som klassisk med et twist. Som navnet på lampedesignet antyder, ligner det mest af alt, at lampen er ved at ‘smelte’, og derfor har lamperne fantastiske ujævne former. Lamperne er et godt bud på, hvordan man kan tilføje et kunstnerisk løft til hjemmet, hvis man er til det mere klassiske design.

Trends and Traditions 2018, Flos, Foto: Mette Møbjerg

DIY’ lysinstallation til eget hjem

Det italiensk brand Flos har designet et helt specielt lysdesign, som de har navngivet “Arrangement”. Her har du selv mulighed for at sammensætte og ‘arrangere’ de forskellige dele i modulsystemet, som kommer i vidt forskellige former. Dette bud er mere kunstnerisk, da du som køber har mulighed for at sætte dit eget præg på lysinstallationen. Du kan ændre designet alt efter behov. Selvom dette design måske ikke ligefrem egner sig som praktisk belysning i hjemmet, er det et interessant og anderledes bud på et spændende kunstnerisk indslag i indretningen.

Trends and Traditions 2018, Sonobe Light, Foto: Mette Møbjerg

Moderne dansk håndværk  

Sonobe Light er et dansk Brand skabt af Charlotte Brandt, som producerer disse smukke håndfoldede lamper i hvidt papir. Lamperne fås i forskellige størrelser og former, som alle deler samme stil og farve. I form af disse flotte foldninger i origami-stil har Brandt skabt nogle fantastisk fine lamper, som udstråler en moderne minimalistisk stil. Det er først, når lyset er tændt, man virkelig kan se alle detaljerne i foldningerne, hvilket giver et fantastisk spil i lamperne. De kan både hænge seperat eller kombineres i flere størrelser, så man får en mindre kunstnerisk lysinstallation.

Messen som inspirationskilde 

Disse tre designs er blot nogle få af de mange forskellige lampedesign, der blev præsenteret på messen. Jeg synes især, at lampedesignet skiller sig ud i år. Her tør man i den grad eksperimentere med formerne. Derfor er de æstetiske og kunstneriske lampedesigns et godt bud på, hvordan du kan bringe mere kunst ind i dit hjem.

Fakta: 

http://trendstraditions.dk 

https://www.sonobelight.dk 

https://flos.com 

https://www.tomdixon.net 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer