Indkøbskurven er tom.
Den agorafobiske fotograf
Den agorafobiske fotograf

Af Frederik Westergaard 

24.01.18

Agorafobisk fotoudstilling fra Google Street View

Kan man lave en fotoudstilling uden selv at tage billederne? Det simple svar er ja! Jacqui Kenny er fotograf, og tager knivskarpe billeder fra de fjerneste verdenshjørner uden at forlade sit hjem. Det er hun så god til, at National Geographic og The New Yorker har benyttet sig af hendes evner, og hun har sågar udstillet sine fotografier på et museum i New York, og det er helt uden at forlade hjemmets trygge rammer.


"Holding hands in Mongolia", Jacqui Kenny

Globetrotter hjemme fra sofaen

Når man første gang kigger på Jacqui Kennys fotografier ville man tro, at de var taget en professionel globetrotter. Fotografierne er yderst velkomponerede, farverige og ligner noget man kunne forvente at se i National Geographic eller på et museum. Derfor bliver man yderligere imponeret over fotografiernes kvalitet, når man finder ud af at hun slet ikke har taget billederne selv, eller har været fysisk tilstede mens der blev trykket på udløserknappen.

Jacqui Kenny lider nemlig af, at hun ikke tør bevæge sig udenfor sit hjem. Hendes lidelse, som går under navnet agorafobi, har begrænset hendes evne til at udleve sin drøm om at rejse verden tynd. Alligevel har hun fundet en måde hvorpå hun kan udleve sin drøm takket være Google Street View.


"Workers in Green, UAE", Jacqui Kenny

Instagramkunstner

Kenny har oprettet Instagramsiden The Agoraphobic Traveller - Street View Portraits hvor hun udstiller sine fantastiske ”fotografier” fra de mest øde egne i Vestafrika, Centralasien og Sydamerika. Ved at klikke sig rundt på Google Street View, har hun fundet de mest fantastiske stillbilleder af livet i disse eksotiske og fremmede egne, som hun så tager et screenshot af. Det er hun blevet så dygtig til at Google arrangerede en fotoudstilling i New York hvor Kenny blev udstillet.


"Mobiel home in Kyrgyzstan", Jacqui Kenny

De fleste mennesker har ikke mulighed for at rejse igennem Centralasien, og derfor deler man lidt samme præmis som Kenny, hvilket gør at man er i stand til at nyde fotografierne for deres eksotiske kvalitet. Kenny er ikke udstillet pt, men hvis man sidder derhjemme, og har en lidt agorafobisk dag, og ikke orker at tage på udstilling, så besøg Kennys Instagramprofil. Der er der udstilling hver dag, og kvaliteten er så høj som på et museum.

Se mere om Jacqui Kenny og hendes Google Street View fotoprojekt her:
http://www.theagoraphobictraveller.com/ 
https://www.instagram.com/streetview.portraits/


"Fighting dogs in Peru", Jacqui Kenny

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer