Indkøbskurven er tom.
ARBEJDSLEGATER TIL CORONA-RAMTE KUNSTNERE
ARBEJDSLEGATER TIL CORONA-RAMTE KUNSTNERE

NYHED: 19.01.2021.
Pressemeddelelse fra Statens Kunstfond.

SÆRLIGE ARBEJDSLEGATER KLAR TIL CORONA-RAMTE KUNSTNERE

25 mio. kr. er klar til at hjælpe kunstnere, der er økonomisk udfordrede af Corona-situationen.

Arbejdslegaterne skal gå til professionelle kunstnere, både skabende og udøvende, hvis økonomi har været påvirket i løbet af 2020, og skal hjælpe til, at kunstnere kan fortsætte deres arbejde også under Corona-restriktioner, afprøve nye formater og række ud til nye målgrupper.

EKSTRA HJÆLP TIL KUNSTNERE
I efteråret besluttede politikerne, at der var behov for at sætte ekstra ind med hjælp til kunstnere i Danmark. De særlige arbejdslegater er nu klar til at blive søgt.

”Når scenelyset er slukket, står kunstnerne tilbage uden deres sædvanlige muligheder for at optræde eller udstille. Med flere hjælpeordninger kommer vi Corona-ramte kunstnere til undsætning, og de nye legater skal i en tid med begrænsede muligheder give et arbejdsrum med mulighed for tænke nyt og udvikle. På den måde kan den her svære situation forhåbentlig også føre nye spændende ting med sig. Vi har som samfund ikke råd til at miste vores kunstnere og de berigelser, de giver os,” siger kulturminister Joy Mogensen.

”Vi har som samfund brug for kunsten mere end nogensinde før. Det står lysende klart midt i Corona-krisen, som har påvirket mange af vores kunstnere voldsomt. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe til med at uddele flere arbejdslegater til flere kunstnere, der har brug for det,” siger bestyrelsesleder Michael Bojesen fra Statens Kunstfond.

Kunstnere, der er interesseret i at søge de nye arbejdslegater, skal enten have tjent under 350.000 kr. på deres kunstneriske virke i 2020, eller have tabt minimum 30 % af årsindkomsten i 2020 sammenlignet med 2019 eller 2018.

Arbejdslegaterne har frist for ansøgning 1. marts. Størrelsen af arbejdslegaterne afgøres af det enkelte udvalg under Kunstfonden, dog vil de max. være på 100.000 kr.

Læs mere og ansøg puljen 'Særlige arbejdslegater til kunstnere'

FAKTA: ARBEJDSLEGATER FRA STATENS KUNSTFOND
De 25 mio. til særlige arbejdslegater er en del af en politisk aftale fra 27. oktober 2020.

Kunstfonden uddeler arbejdslegater hvert år for i omegnen af 100 mio. kr. Disse arbejdslegater kan stadig søges og uddeles uafhængigt af de nye arbejdslegater.

Arbejdslegaterne går til kunstnere inden for musik, scenekunst, billedkunst, litteratur, arkitektur, film samt kunsthåndværk og design.

Foto: Statens Kunstfond.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer