Indkøbskurven er tom.
Satte børnekunst på den kunstneriske dagsorden - nu takker børnekunstmuseet af
Satte børnekunst på den kunstneriske dagsorden - nu takker børnekunstmuseet af

NYHEDER. Af Céline Nordberg Nielsen 13.01.2021

Skulpturer af menneskehår, eventyrlige væsner i stof og 785 erindringsdufte er alt sammen kunst som Børnekunstmuseet har taget ud af skolernes billedkunstlokaler og direkte ind på den danske kunstscene. Nu lukker de ned. Deres mission er opnået, og kunstmuseet Kunsten tager over. 

‘Da vi startede, blev børnekunst ikke taget seriøst, og der fandtes for eksempel ikke museer, der udstillede børnekunst. Siden da er der kommet mange tilbud til, og vi føler, vi har fuldført vores opgave,’ fortæller Kit Tønnes, der for cirka 30 år siden var med til at grundlægge Børnekunstmuseet. Hun giver nu deres vellykkede mission om at udstille børnekunst videre til Kunstmuseet Kunsten, der ligger i Aalborg. 

Fællesskab, spejlinger. Børnekunstmuseet, KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg. 2019

Børnenes bundløse brønd af fantasi førte dem frem 
Børnekunstmuseet havde sine første udstillinger i en kælder under Hobrovejens Skole. Herefter indgik Børnekunstmuseet en aftale med Kunsten, hvor de besøgende gennem de sidste 14 år har kunnet nyde børns bundløse brønd af fantasi. Tusindvis af børn fra hele verden har derved sat deres kunstneriske aftryk på et rigtigt kunstmuseum. Og de har ikke ladet sig begrænse: ‘Børn har en umiddelbarhed og en legende måde at gå til kunst på, hvor de ikke lader sig stoppe af, at de for eksempel ikke kender teknikken til bunds. De prøver sig frem, hvilket mange voksne kunne lære af’, siger Helle Vester Nielsen, formand for Aalborg Børnekunstmuseum.

Mit eventyrlige væsen, Børnekunstmuseet, KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg. 2019.

Se børnenes kunst her
Materiale fra Børnekunstmuseet kommer på Lokalhistorisk Arkiv, men du kan fortsat se børn udstille deres fantasifulde kunst på Kunsten i Aalborg. Klik her for at komme ind på Kunstens hjemmeside, hvor du kan læse mere. 

Foto øverst: Fra venstre: Helle Vester Nielsen, Kit Tønnes og Peter Juul, leder af Kunsten Kreativitarium. Pressefoto: KUNSTEN.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer