Indkøbskurven er tom.
Bogforum 2018
Bogforum 2018

MESSE: Af Lærke Helene Askholm. 01.11.2018.

Mere end 1400 arrangementer og det tredjestørste besøgstal i 27 år
Bogforum 2018 blev en populær begivenhed, hvor den enorme interesse for det litterære stof i alle dets genrer igen afslørede sig ved et stort besøgstal. Hele 33.338 gæster besøgte messen fordelt over de tre dage, hvor man i Bella Center Copenhagen kunne opleve mere end 1254 forfattere og 280 journalister.


Foto: Magasinet Kunst.

Publikum elsker debatter
De største trækplastre var følgende store debatarrangementer: Svend Brinkmann, Rane Willerslev og Tor Nørretranders i samtale om bogen ”Det du ikke forstår, gør dig klogere”, Leonora Christina Skov, Merete Pryds Helle og svenske Kristina Sandberg i samtale om familieromaner, og det tredjestørste var arrangementet med Grevinde Alexandra, der fortalte om sin bog ”Mit lykkelige land”. På de officielle scener var der omkring 300 arrangementer, og sammenlagt med de 214 udstilleres aktiviteter på egne stande og scener, var der i alt mere end 1400 arrangementer.


Foto: Magasinet Kunst.

Smagssansen kom i spil
Udover de inspirerende og varierede litterære oplæg var der mange andre elementer, der understøttede alle sanser. For eksempel var der en stor madscene, hvor man kunne følge med i madlavning af forskellig art, og hvor man tæt ved scenen kunne smage et udvalg af lækre specialvarer. Sebastian Descroix fra Descroix Vin serverede ved en af standene forfriskende og utraditionel champagne, cider, vin og sodavand – alt sammen fremstillet klimavenligt og med øje for det skæve og overraskende element af nye smagsoplevelser. Ved samme stand stod Martin Grøndal og serverede Grøndals mange smagsprøver på tun, sardiner og makrel i spændende varianter. De delikate og forskelligt krydrede varianter, der ligeledes er bæredygtigt fremstillet, er en helt ny form for gourmet-konserves.


Foto: Magasinet Kunst.

Det fortalte ord
Det fortalte ord, uden oplæsning fra nogen bog, var også i fokus. For eksempel ved standen Underskoven, der er et forlag, hvor interesserede kan udgive deres egen bog, som enten e-bog eller trykt bog. Der var her sat en række historiefortællere på programmet, og de gik i løbet af dagene på skift op på den lille scene og fortalte gribende historier med alle slags temaer. De fangede med det samme folks opmærksomhed, da fortællingerne som interaktion med det samme skabte en vekselvirkning mellem de interesserede lyttere, der enten stod klar eller blev grebet og stoppede op for at lytte med. Fortællingerne var et af de mange brydende nuancer til oplæsningerne og de mange snakke om det skrevne ord i mere klassisk format. Bogmessen indeholdt derved noget for enhver smag, ligesom den også havde en stort og veltilrettelagt område for børn. 


Foto: Magasinet Kunst.

Bogforum fandt i år sted i Bella Center København d. 26.-28. oktober.

http://www.bogforum.dk/

http://www.bellacentercopenhagen.dk/

https://www.underskoven.dk/

https://www.descroixvin.dk/

http://www.graversgraversen.dk/

https://grondals.dk/

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer