Indkøbskurven er tom.
Slow på Ny Carlsberg Glyptotek
Slow på Ny Carlsberg Glyptotek

Reportage af Sarah Guldager Wilstrup
12.02.2018

Torsdag aften åbnede Ny Carlsberg Glyptotek dørene for fordybelse med arrangementet Slow, der denne aften havde fokus på det dyriske. Fra 17-22 diskede museet op med forfriskninger i vinterhaven, der i øjeblikket er badet i skæret fra lysinstallationen ”Nat i oasen” af Lightscapes i forbindelse med Copenhagen Light Festival. Derudover bød aftenen på forskellige talks, musikindslag og omvisninger, der alle udforskede de dyriske fortællinger i samlingerne.

En aften om det dyriske blev bl.a. fortolket ved en kort koncert med Christian Hjelm, tidligere frontfigur fra indie-rockorkesteret Figurines og ved samtalen mellem videnskabelige direktør for Zoologisk have, Bengt Holst og journalist Rune Skyum-Nielsen i museets monumentale festsal.

Arrangementet var årets første Slow, der kan opleves igen d. 12. april med en aften om frås og d. 17. maj med en aften om skatte.

Tidligere frontfigur i Figurines, Christian Hjelm fremførte sange fra sit kommende album om det dyriske i mennesket.


”Nat i oasen” af Lightscapes. Lysinstallationen har et interval på 10 min. og illustrerer nattens forløb fra solnedgang til solopgang.

”Nat i oasen” fra løvehallen.

Bengt Holst, Zoologisk direktør og journalist Rune Skyum-Nielsen i en samtale om dyrenes forunderlige adfærd.

Omvisning: Dårligt udstoppede dyr? - Om kunstnerne Eugène Delacroix og Antoine-Louis Barye’ inspiration og anvendelse af det dyriske i kunsten.

"Nat i oasen" i vinterhaven. 

www.glyptoteket.dk

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer