Indkøbskurven er tom.
How to Start an Apartment in your Gallery
How to Start an Apartment in your Gallery

Af Elsa Fanney Jonsdottir

15.02.2018

I hjertet af København, i Store Strandstræde 19, ligger der et galleri i en privat lejlighed helt oppe på femte sal. Et klassisk kunstneratelier fra 1909 med ovenlysvinduer og udsigt over Københavns tage. Galleriet kalder sig Les Gens Heureux, og den aktuelle udstilling hedder meget passende How to Start an Apartment in your Gallery. 

Med udstillingen How to Start an Apartment in your Gallery sættes der fokus på de store omkostninger ved at drive et galleri, og særligt det stigende antal kunstmesser verden over, der udover at være dyre at deltage i, også er med til at skabe større afstand mellem galleri og klientel. "How to Start an Apartment in your Gallery?" er således et relevant spørgsmål. Især hvis man ligeledes tager de stigende ejendomspriser i de fleste vestlige storbyer i betragtning. 

Blandt de 15 yderst aktuelle kunstnere, som former gruppeudstillingen, kurateret af billedkunstner Mikkel Carl, er Sophie Dupont, Lea Guldditte Hestelund, Karl Monies, Amalie Smith og Mikkel Carl selv. Udstillingen rummer både skulpturer, malerier, collager, fotografier og lysinstallationer, der alle udforsker hjemmets identitet. Heriblandt Peter Shires farverige, Bauhaus-inspirerede lænestol fra Bel Air, Lea Guldditte Hestelunds fitnessudstyr, Karl Monies keramiske krukker, Thorbjørn Laustens lysinstallation og to par Adidas sko af Jacob Borges. Det ene par har han haft på til alle udstillingsåbninger i et år og det andet par er som nye. Med hver sin tilgang, leger kunstnerne med kunstens forskellige funktioner inden for hjemmets vægge, og man præsenteres både for humoristiske, rå og poetiske undertoner. 

Installationsfoto: How to Start an Apartment in your Gallery. Foto venligst udlånt af Mikkel Carl. 

På vej ned igen fra femte sal, i den elegante opgang med det grønne velourtæppe, tænker jeg på hvordan man som beskuer oplever en kunstudstilling i en lejlighed frem for i den klassiske gallerikontekst. At gå rundt blandt kunsten i køkkenet, på gangen og i stuen i en privat lejlighed, hvor lejlighedens indretning og rammer er med til at forme udstillingen, føles mere personligt, men alligevel bliver man mindet om at det trods alt er et kommercielt galleri – og ikke et hjem. 

Kunstnere: Jacob Borges, Mikkel Carl, Sophie Dupont, Kasper Hesselbjerg, Lea Guldditte Hestelund, Tilman Hornig, Uffe Isolotto, Kirsten Justesen, Thorbjørn Lausten, Karl Monies, Peter Shire, Amalie Smith, Pernille Kapper Williams, Pedro Wirz, Søren Aagaard

Udstillingen kan opleves frem til 23. februar onsdage og fredage fra kl. 15 til 18 eller efter aftale. 

Les Gens Heureux
Store Strandstræde 19, 5. tv.
DK-1255 København K

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer