Indkøbskurven er tom.
Malerier af Bertha Wegmann efterlyses - Af Lene Bøgh Rønberg
Malerier af Bertha Wegmann efterlyses - Af Lene Bøgh Rønberg

NYHEDER. Af Lene Bøgh Rønberg. 20.10.2020.

Har du et maleri af Bertha Wegmann hængende hjemme i stuen?
Den Hirschsprungske Samling er i færd med at forberede en udstilling om den danske kunstner, som levede fra 1847-1926.
En stor del af hendes samlede værker befinder sig i privateje, og museet vil derfor gerne i kontakt med så mange privatejere som muligt. Såvel malerier som tegninger udført af Wegmann har interesse.

Ligger du inde med et af Wegmanns billeder, må du meget gerne kontakte
kurator og projektforsker:
Lene Bøgh Rønberg på 
lenron@hirschsprung.dk
Mobil +45 35 44 09 45

Bertha Wegmann, Portræt af den svenske malerinde Jeanna Bauck, (1887). Den Hirschsprungske Samling.

Fakta
Bertha Wegmann (1847-1926) var en af det moderne gennembruds store kvindelige malere. Hun var meget efterspurgt som portrætmaler i sin egen tid og stod uden for konkurrence ved kollegaen P.S. Krøyers død i 1909. Hun efterlod sig en stor kunstnerisk produktion, der også består af landskaber, stilleben, og forskellige former for figurbilleder. Som kvindelig kunstner blev Wegmann imidlertid ikke skrevet ind i kunsthistorien, og hun er derfor relativ ukendt i dag på trods af, at hendes malerier har været handlet på auktioner lige siden hendes levetid. Kun få af Wegmanns værker er tilgået museer, så mange af hendes malerier og tegninger er stadig i omløb i privat eje (i Danmark såvel som internationalt), og det er netop dem, Den Hirschsprungske Samling meget gerne vil vide mere om.

Billed øverst: Bertha Wegmann, Blå vifte ved en grøn kande med blomstrende æblegren. Udateret. Den Hirschsprungske Samling.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer