Indkøbskurven er tom.
Bikubenfondens Udstillingspris Vision 2021 - Af Camilla Holm Rautenberg
Bikubenfondens Udstillingspris Vision 2021 - Af Camilla Holm Rautenberg

NYHEDER. Af Camilla Holm Rautenberg. 27.10.2020.

Bikubenfondens årlige Udstillingspris Vision åbner op for ansøgninger d. 20. november. Museer, kunsthaller og udstillingsaktører inviteres nu igen til komme med deres bud på den mest nytænkende og visionære udstilling med afsæt i billedkunsten.

I 2014 etablerede man Udstillingsprisen Vision med den hensigt at skabe fokus på nytænkning og udvikling af udstillingen som formidlingsformat. Lige siden 2014 har man hvert år tildelt Bikubenfondens Udstillingspris Vision til den bedste idé, men i år er konkurrenceformatet lidt anderledes end de tidligere år.

Som noget nyt er konkurrenceformatet i år justeret til, at der i kvalificeringsrunden udvælges tre ideer i stedet for 5 ideer, der alle modtager et højere beløb på 40.000 kr. til videreudvikling af ideen over otte uger. I denne periode er det muligt at få økonomisk rådgivning til budgetlægning og låne mødefaciliteter – dette har man valgt at gøre, for at skabe mere lige vilkår for alle deltagere. Når perioden er ovre, får alle tre deltagere grundig feedback og den endelige vinder af årets Udstillingspris Vision 2021 udvælges. Vinderen kåres af juryen som består af syv fagfolk med relevante kompetencer indenfor kunsthistorie, kuratering, formidling og rumlig iscenesættelse. Vinderen kan få op til 5. mio. kr. i støtte til realisering af ideen.

Alle udstillingsideer kan indsendes til Udstillingsprisen Vision – store som små udstillinger kan ende op med at vinde prisen, som kåres næste år.

Ansøgningsperioden er 20. november – 4. december 2020.
Mere information om ansøgning kan findes her.

Billed øverst: Udstilingsprisen Vision 2021, Bikubenfonden.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer