Indkøbskurven er tom.
Jens Galschiøt – Burka-nøgenløb på Folkemødet
Jens Galschiøt – Burka-nøgenløb på Folkemødet

FOLKEMØDET: Af Lærke Helene Askholm.
13/06/2018.

Folkemødet er nu skudt i gang og det betyder, at Jens Galschiøts kampagne Fuck for lidt og for meget nu også er i aktion. Kampagnen, der er søsat på Facebook kulminerer i et burka-løb foran gæsterne, og dermed også foran politiet, på Folkemødet.

Deltagerne i løbet er nøgne under burkinerne, hvorved det hurtigt kan blive til et decideret nøgenløb, hvis politiet beslutter at håndhæve maskeringsforbuddet. Det interessante vil så være, om loven om blufærdighedskrænkelse også kommer i spil. Og hvad ender det så med? Det er lige præcis det krydsfelt, som multikunstneren Jens Galschiøt vil placere løberne i, og det inkluderer også ham selv, da han selv er med i front. ”Jeg går selv totalt burka og ser hvad der sker”, fortæller Jens.

Live fra happeningen
I en live-samtale med kampagne-administratoren Lasse Galschiøt Markus, der netop nu står på sidelinjen af happeningen, der startede klokken 11.00, fortæller han mig, at det går rigtig fint med løbet. Han fortæller også, at deltagerne dog ikke er i løb. ”De går i stedet for. Måske er det på grund af varmen, at folk ikke orker at løbe, eller måske er det fordi, burkinerne lettere blæser op, når man er i løb. De er måske lidt blufærdige selv, hehe, men det går supergodt!”, fortæller Lasse.


Folkemødet 2018. Foto: Galleri Galschiøt

Nøgenhed versus burkaer
Da jeg spørger til politiets reaktioner, fortæller Lasse, at det indtil videre ikke er burkinerne, der lader til at være det største problem. ”Politiet kom og talte med os og fik mit og Jens´ telefonnummer. De ville høre lidt om, hvad vi havde gang i, og på den baggrund var vi ikke umiddelbart i fare for at blive anholdt. Dog understregede de, at vi ville få bøder, hvis vi var nøgne og dermed krænkede gæsterne på Folkemødet, og de påpegede, at der altså vanker, hvis vi truer mødets ro og orden”, fortæller Lasse og slår fast: ”Som det ser ud nu, ud fra den reaktion vi fik af politiet, så er nøgenhed klar værre end burkaer.

Derfor bliver det spændende at se, hvad der sker efter august, når loven ændres. Og det er stadig spændende at se, hvordan løbene kommer til at udvikle sig de kommende dage, hvor der er to løb hver dag. De reaktioner vi får fra folk er rigtig positive, og mange forskellige slags mennesker er interesserede. Det kan vi også se, når vi ser på den brogede palette af deltagere, der har meldt sig til løbene”.

Folkemødet 2018. Foto: Galleri Galschiøt.

Bred opbakning til kampagnen
Af bonusinfo kunne Lasse uddybe, at kampagnen har modtaget skulderklap i form af hilsner og beretninger fra mange leder og kanter af det danske foreningsliv. Blandt andet er både rollespillere og visse former for folkedans også ramt og hæmmet af maskeringsforbud.

”Vi er glade for al opmærksomheden omkring vores kunstevent, og vi ser frem til endnu flere spændende snakke om emnet under hele Folkemødet og også fremover, selvfølgelig”, fortæller Lasse til sidst inden han skal tilbage på sidelinjen af den første burkanøgenløbs-happening.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer