Indkøbskurven er tom.
Festivalgraffiti er vokset over plankeværket - Af Sune Jensen
Festivalgraffiti er vokset over plankeværket - Af Sune Jensen

ROSKILDE FESTIVAL: 20.07.2015. Roskilde festival har en lang tradition for at invitere unge, talentfulde malersvende ind for at udsmykke pladsens plankeværker med streetart og graffiti. Det startede i 1999 med tre graffitimalere og en enkelt væg, men gennem årene er initiativet blevet større og mere ambitiøst.

I 2015 har graffitien fået sig eget område vest for Arena, Graffiti Zone, hvor omkring 100 kendte og ukendte kunstnere giver den gas med burners, murials, installationer og workshops. En af de inviterede i år er den canadiske kunstner og selvlærte håndværker Kwest.

Kwest startede med at male graffiti i begyndelsen af halvfemserne. Det var på det tidspunkt ægte ulovligheder på godstog og på tomme mure i hjembyen Toronto.  

Ved siden af graffitien tjente Kwest penge på at bygge skateboardramper, og det blev hans fornemmelser for træarbejde og svejsning, der afstak kursen for den kunstneriske karriere. I installationer og skulpturer fik han mulighed for at kombinere håndværk og tredimensionelle materialer med graffitiens vilde og kreative udtryk.

Både som graffitimaler og kunstner dyrker Kwest en stil, der er blevet kaldt tredimensionel abstraktisme. Der er ingen budskaber eller lette genkendelige ikoner i hans installationer, men derimod kraft, vildskab og en legende holdning til dimensioner og rum.

Installationen på Roskilde er Kwests største skulptur til dato. Det er en 30 meter lang og fem meter høj glødende, farvestrålende krydsfiner-skabning, som man kan kigge på, læne sig op ad, ligge under og mødes ved.

Til festivalen har bagmanden selv givet følgende motivation: ”Mit primære mål har været at give publikum et minde for livet, eller i det mindste et minde, der hænger ved, til de ser deres næste Kwest kreation.”

Følg kunstneren på instagram under @kwest8825

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer