Indkøbskurven er tom.
Bruun Rasmussen bliver en del af Bonhams
Bruun Rasmussen bliver en del af Bonhams

NYHED: Af Tina Kristensen.
22.03.2022.

Jesper Bruun Rasmussen har sammen med familien besluttet at sælge virksomheden, Bruun Rasmussen Kunstauktioner, der siden 1948 har formidlet kunst med hovedsæde i København.  

”Jeg har netop slået det største og mest skelsættende ”hammerslag” i Bruun Rasmussens historie med salget til Bonhams. At have ført an i auktionshusets begivenhedsrige rejse i så mange år er et privilegium, og jeg ser nu frem til, at vi bliver en del af den fortsatte færd mod endnu større horisonter – dette i fællesskab med Alexa og Frederik. Jeg er stolt over, at vores virksomhed har nået et niveau, hvor den er attraktiv for det verdenskendte auktionshus Bonhams. Det er også en glæde at kunne afsløre, at vi beholder navnet Bruun Rasmussen Kunstauktioner med tilføjelsen "– Part of the Bonhams Network,” fortæller Jesper Bruun Rasmussen i en pressemeddelelse udsendt i dag.

Bonhams, New Bond Street, London. Pressefoto.

Bonhams blev grundlagt i 1793 i London og er i dag et af verdens førende auktionshuse for kunst, samlerobjekter, klassiske luksusbiler og smykker. Siden 2018 har virksomheden foretaget betragtelige investeringer særligt i digitalisering, marketing og nyansættelser. Bonhams opererer globalt fra auktionshuse i London, New York, Los Angeles, Paris og Hongkong suppleret af salg i Edinburgh og Sydney. I år kommer Bonhams til at afholde flere end 400 specialiserede auktioner fordelt over 53 forskellige kategorier. I januar 2022 købte Bonhams ligeledes det førende svenske auktionshus, Bukowskis.

Større internationalt netværk 
Bruno Vinciguerra, CEO for Bonhams fortæller: “Bruun Rasmussen er et af Europas virkelig store auktionshuse og et elsket brand i Danmark. Virksomheden er særligt anerkendt for sine banebrydende salg af skandinavisk kunst og design. Købet af Bruun Rasmussen vil styrke Bonhams position i Europa og øge de digitale muligheder på tværs af vores netværk. Vi er glade for at byde Bruun Rasmussen velkommen til vores voksende familie.”

Alex Fortescue, Managing Partner hos Epiris: ”Dette er Bonhams’ tredje opkøb den seneste tid og det fjerde under Epiris’ ejerskab. I kraft af sin markante position på det nordiske marked er Bruun Rasmussen en oplagt tilføjelse til Bonhams-familien. Købet bidrager med rige muligheder for at skabe synergier på tværs af de to auktionshuses netværk og brands.”

Med salget ønsker Jesper Bruun Rasmussen at fremtidssikre virksomheden. Beslutningen har krævet mange overvejelser, da auktionshuset har været i familiens eje gennem næsten 75 år og således er at betragte som hjerteblod for familien. Det har været afgørende for ham, at auktionshuset bliver ført videre med respekt for historien og i den ånd, som er opbygget gennem årtier. 

Familien er stadig med
Familien Bruun Rasmussen vil også fremover være en aktiv og synlig del af auktionshuset. Her kan man som altid møde dem i hovedkontoret i Nordhavn – og ikke mindst til eftersyn og auktion i Bredgade 33 i København, hvor de udstyret med Arne Bruun Rasmussens originale auktionshammer fortsat vil indtage podiet og svinge hammeren over kostbare kunstværker, designklassikere og sjældne antikviteter.

Bruun Rasmussen Kunstauktioner, Bredgade, København. Pressefoto.

Om Bruun Rasmussen Kunstauktioner
Bruun Rasmussen har i snart 75 år solgt kunst, design, antikviteter, smykker, armbåndsure og samlerobjekter og været det førende auktionshus i Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1948 af Arne Bruun Rasmussen. I dag afholder Bruun Rasmussen tre typer auktioner – de traditionelle i auktionssalen i Bredgade med de mest værdifulde kunstgenstande og de to onlinebaserede auktioner – Netauktion og Direkte Auktion – med genstande i et mere tilgængeligt prisleje. En indledende digitalisering af auktionshuset har banet vejen for udbredelsen af kunsten og gjort Bruun Rasmussen til en synlig del af det internationale auktionsmarked. I dag beskæftiger auktionshuset omkring 140 medarbejdere, har flere end 800.000 besøgende på hjemmesiden om måneden, sælger flere end 75.000 genstande om året og omsatte i 2020 for godt 540 mio. kr.

Foto øverst: Jesper Bruun Rasmussen og Hans-Kristian Højsgaard, bestyrelsesformand for Bonhams. Foto af Jonas Pryner.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer