Indkøbskurven er tom.
Kunst for alle 2020 - Af Camilla Holm Rautenberg
Kunst for alle 2020 - Af Camilla Holm Rautenberg

MESSE. Af Camilla Holm Rautenberg. 06.10.2020.

På Lokomotivværkstedet i Sydhavnen kunne man i denne weekend opleve Kunst for alle messen. Messen rummede et hav af kunstnere og deres værker, et børneværksted, cafeen med GAS. OP. og åbningstale af Kulturministeren, Joy Mogensen.

En hel weekend dedikeret i kunsten og kunstnernes tegn. På Kunst for alle blev man mødt af en overflod af kunst som udfoldede sig i stand efter stand. Messen var delt op i to afdelinger: A og B. I afdeling A kunne man opleve 49 stande og i afdeling B kunne man opleve hele 87 stande. I de fleste stande var blot en kunstner repræsenteret, men i enkelte stande kunne man opleve flere kunstnere – rigeligt med kunst for alle.


Kunst for alle 2020. Foto: Magasinet Kunst.

Mangfoldig kunst i øjenhøjde
Konceptet for Kunst for alle messen er, at kunstnerne selv udstiller. Dette giver gæsterne mulighed for både at komme helt tæt på kunsten og kunstneren bag. Ved de fleste stande kunne man møde kunstnerne selv og høre deres overvejelser og tanker med værkerne. Kunst for alle giver god mulighed for at se ansigtet bag de værker, som man er interesseret i at købe. Derudover skabes der dialog om kunsten og netværker kan dannes.

Dorte Hauschildt Aagaard. Kunst for alle 2020. Foto: Magasinet Kunst.

På messen kunne man opleve kunst som spænder i alle mulige retninger – deraf kunst for alle. Farverige malerier, skulpturer og vaser af Christina Julsgaard, store jernkugler af Martin Mølgaard og Dorte Hauschildt Aagaards malerier af balletdansere, var blot noget af den kunst man kunne opleve på Kunst for alle i weekenden. Både etablerede og nye kunstnere var til at finde på messen.


Christina Julsgaard. Kunst for alle 2020. Foto: Magasinet Kunst.

En messe for hele familien
Kunst for alle udfoldede sig i Lokomotivværkstedet, som er et kæmpe rum med masser af muligheder. Et børneværksted for de små med kunstner Grethe Tranberg og cafeen med GAS. OP. dannede rammerne for en hyggelig kunstweekend for hele familien. Derudover var der rig mulighed for at købe kunst i alle prislejer.

Jeff Ibbo. Kunst for alle 2020. Foto: Magasinet Kunst.

Charlotte Jensen er kvinden bag Kunst for alle. Med Kunst for alle ønskede hun at åbne og introducere den aktuelle kunstscene, hvor særligt mødet med kunstnerne var vigtig. I 2002 startede Kunst for alle i Ridehuset i Aarhus og sidenhen har messen spredt sig ud i landet. Nu foregår Kunst for alle hvert år både på Lokomotivværkstedet i København og i Ridehuset i Aarhus.

Næste Kunst for alle messe finder sted i Ridehuset Aarhus fra d. 28. – 31. januar 2021.

Mette Nørregaard. Kunst for alle 2020. Foto: Magasinet Kunst.

Galleri MBK. Kunst for alle 2020. Foto: Magasinet Kunst.

Billed øverst: Kunst for alle 2020. Foto: Magasinet Kunst.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer