Indkøbskurven er tom.
Danske designere udstiller på Patrick Parrish Gallery i New York
Danske designere udstiller på Patrick Parrish Gallery i New York

Af Josephine Ehlers, 8. april 2016

Fem danske designere og kunstnere udstiller sammen på Patrick Parrish Gallery i New York fra 12. maj til 6. juni 2016. Patrick Parrish er af New York Times blevet kåret som en af de mest betydningsfulde gallerister inden for kunst og design i New York lige nu.

Gruppeudstillingen med titlen ’If it’s a Chair’ er kurateret af Henriette Noermark og er galleriets første danske udstilling. Udstillingen består af nye værker af Pettersen & Hein, Maria Bruun & Anne Dorthe Vester og Kasper Kjeldgaard som alle arbejder i feltet mellem kunst, design og arkitektur.

Værkerne, som er lavet i flere forskellige materialer, for eksempel eg, messing, beton og stentøj, forholder sig både til udstillingsrummet og hinanden. Fælles for værkerne er deres fokus på materiale, form og farve, og undersøgelse af grænserne mellem arkitektur, kunst og design. Værkerne undersøger materialer, materialers potentialer og udtryk, og er som en slags hybrider mellem det funktionelle og det skulpturelle.

Pettersen & Hein, består af kunstner Magnus Pettersen og designer Lea Hein. Deres skulpturer er lavet af industrielle materialer, som beton, metal, sten og glas, er samtidig brugbare elementer, i form af spejle og stole.

Pettersen & Hein. Foto: Benita Marcussen.

Pettersen & Hein. Foto: Benita Marcussen.

Designduen Maria Bruun & Anne Dorthe Vesters undersøger rum, funktion og aktion i materialerne eg, beton, stentøj og messing. Deres værker ’Objects of Use’ vandt Forårsudstillingen på Charlottenborgs prestigefyldte nationale solopris i 2015, og de har netop nu og frem til d. 17. april 2016 soloudstilling på dette års Forårsudstilling.

Maria Bruun & Anne Dorthe Vester. Foto: Benita Marcussen.

Maria Bruun & Anne Dorthe Vester. Foto: Benita Marcussen.

Kasper Kjeldgaards bevægelige installationer i form af mobiler, er lavet af messing og naturmaterialer som papir, tråd, træ og voks. De abstrakte mobiler undersøger balance, vægt og friktion.

Kasper Kjeldgaard. Foto: Benita Marcussen.

Kasper Kjeldgaard. Foto: Benita Marcussen.

’If it’s a Chair’ er kurateret af Henriette Noermark som arbejder som kuratorisk konsulent for Residency Unlimited Inc., New York. Hun har tidligere kurateret en udstilling af fotograf Benita Marcussen og udstillingen ’Eccentric Exercise - International Contemporary Drawing’ på Les Gens Heureux og Kulturni Centar Beograda m.fl. 

Udstillingen vises i perioden 12. maj 2016 – 6. juni 2016 i New York.

Links: 

Patrick Parrish Gallery: http://www.patrickparrish.com

Pettersen & Hein: http://www.pettersenhein.com

Maria Bruun: http://mariabruun.com

Anne Dorthe Vester: http://annedorthevester.com

Kasper Kjeldgaard: http://www.kasperkasper.com

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer