Indkøbskurven er tom.
Lyd der danser
Scene, Film & Bøger

Danse- og koncertforestillingen 'DEAD AWAKE' kan i den her uge opleves i Pakhus 11.

Af Cecilie Wortziger

09.07.2018

Koncertforestillingen DEAD AWAKE undersøger lyd i bevægelse ved at lade musikken følge dansernes kroppe.

Musik, dans og koreografi flyder bogstavlig talt sammen i DEAD AWAKE, hvor seks dansere ved hjælp af blandt andet højtalere bunden fast om håndledet påvirker musikken gennem kroppens bevægelser. Resultatet er, at danserne manipulerer og ændrer musikken, og de bliver altså medbestemmende i musikkens gang. Det er bevægelse og musik i helt ny forening. 

Foto: Frida Nygaard Gregersen

Bag forestillingen står komponist Niels Bjerg og koreograf Kirstine Kyhl Andersen, sammen startede de i 2004 kompagniet WE GO. De sidste fire år har de eksperimenteret særligt med lyd og udviklet helt nye aliancer mellem dans og lyd i samarbejde med en lang række dansere, musikere og teknikere.

DEAD AWAKE er skabt specifikt til Pakhus 11´s rå lokaler, og musikken bliver diffuseret gennem rummet ved hjælp af en særlig akusmatisk teknik, som gør det muligt at flytte musikken rundt i rummet både ved hjælpe af danserne, men også gennem et orkester af højtalere, som lyden flytter afsender mellem. Publikum er placeret i mindre øer, spredt ud i rummet, så danserne kan bevæge sig mellem dem og komme helt tæt på, ja, nærmest ånde dem i nakken med deres mobile højtalere.

Foto: Frida Nygaard Gregersen

Den "dansende" lyd giver en uventet følelse af bevægelse i rummet og nogle gange er den så stærk, at den giver decideret gåsehud. Den akusmatiske teknik, som egentlig betyder en sal med en højtaleropstilling specielt afstemt rummets akustik, kan virkelig mærkes og høres. DEAD AWAKE udfordrer, og tilføjer noget helt nyt til koncertoplevelsen.

 

Koncertforestillingen DEAD AWAKE opføres kun i den her uge dvs. indtil d. 15 juli.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig