Indkøbskurven er tom.
Naturens frakke
Udstillinger & Omtaler

Galleri Kant viser i øjeblikket Peter Ravns skulpturer i uldmateriale.

NATURENS FRAKKE

Anmeldelse af Louise R. Christensen.

19. februar 2018.

Peter Ravn har skabt tre skulpturer i uldmateriale, som lige nu kan opleves i samspil med hans malerier. Udstillingen hedder His Own Fall og kan i øjeblikket ses hos Galleri Kant.

De store ekspressive penselstrøg viser et udsnit af mænd, faldende eller liggende i faldet på ituslagne fliser eller måske et sted med tørke. Mændene er skildret i mørkt jakkesæt og hvid skjorte, hvor hovedet er uden for kanvas.

Peter Ravns mænd er anonyme både i beklædning og i kraft af det dramatiske udsnit.

Foto: Dorte Krogh. Venligst udlånt af Galleri Kant og Peter Ravn.

Uldfrakkens landskab
Ud over malerierne er der i rummet tre skulpturer. De ligner ved første øjekast bølger af mos i naturen. Hver skulptur viser sig at være en klassisk grøn Lodenfrakke - en uldfrakke med brune læderknapper. Frakken er minutiøst foldet og lagt i former, som skaber referencer til naturens landskaber.

Symbolikken i de foldede grønne frakker i samspil med malerierne af de faldende mænd leder tankerne hen på at lande blødt i faldet i den behagelige moslignede natur.

Foto: Dorte Krogh. Venligst udlånt af Galleri Kant og Peter Ravn.

Det skulpturelle håb
Skulpturerne bevæger sig i anonymiteten ligesom malerierne, da både jakkesæt og Lodenfrakke er klassiske beklædningsgenstande.

Kontrasten og samspillet mellem de todimensionelle og de tredimensionelle værker er interessant. Har manden fået ro omkring sine problemer og grebet fat i naturen som sin følgesvend, når livets udfordringer skal bearbejdes - eller gav han op og er nu begravet i naturen?

Disse værker, specielt skulpturerne sætter tanker i gang i forhold til at takle livets udfordringer. Vi kan vælge at tolke værkerne i forskellige retninger ud fra egen overbevisning og erfaring.

Emnet vil altid være vigtigt, da vi mennesker søger balance i livet, som vi indimellem mister.

Udstillingen vises på Galleri Kant indtil 4. marts 2018.

 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig