Indkøbskurven er tom.
Kunstbiler og nordisk kunst
Rejser, Kultur & Event

Art Experience i BMW Experience Center, Kongens Lyngby. 3.-5. maj.

Kunstbiler og nordisk kunst

MESSE: Af Ulrikke Due Hagenau
19.04.2024.

Oplev nordisk kunst og kunstværker på hjul på Art Experience
Mens nogle er fascineret af ny og nordisk kunst, er andre optaget af hestekræfter og hightech. Til Art Experience kombineres de to temaer, når Art Nordic inviterer til salgs- og kunstudstilling i BMW Experience Center i Kongens Lyngby den 3.-5. maj.

Her har deltagere mulighed for at blive introduceret til nordiske samtidskunstnere og opleve kunst og køretøjer smelte sammen i danmarkspremieren på BMW Art Cars

Nyt nordisk
Art Nordic støtter kunstnere fra Norden ved at formidle kontakt og facilitere mødet mellem kunstneren og køberen. Derfor vil man på Art Experience få mulighed for at opleve en palette af værker og blive klogere på personerne bag de penselstrøg og kreationer, der griber vores opmærksomhed. De 50 kunstnerne arbejder med forskellige materialer og udtryk, men fælles for dem er deres forankring i samtiden og det geografiske ophold eller ophav i Norden.


Pressefoto.

Danmarkspremiere
Den tyske bilfabrikant har siden 1975 indgået samarbejder med samtidens kunstnere om at dekorere biler og skabe unikke, anvendelige kunstværker under titlen BMW Art Cars. På Art Experience kan man for første gang opleve Andy Warhol, Jeff Koons og Alexander Calders Art Cars på dansk jord.

Alexander Calders værk blev startskuddet på BMW Art Cars, da den franske racerkører og aktionær Hervé Poulain bestilte kunstneren til at male den allerførste bil, som Poulain kørte i ved racet Le Mans samme år. Det er siden blevet til 19 kunstdekorerede biler af forskellige modeller, og Andy Warhol og Jeff Koons er mændene bag de to øvrige biler, som Art Experience udstiller i perioden. Til juni udvider BMW sin samling af kunstbiler, når bilen designet af Julie Mehretu debuterer i dette års Le Mans.

Verden rundt med Art Cars
Kunstbilfans har tidligere kunnet beundre de teknologiske kunstværker på blandt andet Louvre og Guggenheim Museet. Er man nysgerrig på hvordan dansk-islandske Ólafur Elíasson, italienske Sandro Chia eller japanske Matazo Kayama har designet deres biler, har teknologien og Acuate Art gjort det muligt med en app, der tilbyder en digital kunstoplevelse, uanset hvor du er. Med dit kamera kan du placere en af de tyve kunstbiler i din stue, garage eller indkøbscenter og betragte de kunstneriske fortolkninger på BMW'erne. Er du mere til den ægte vare, er det altså muligt at se bilerne med egne øjne i BMW Experience Center 1.-3. maj.

Mød også magasinet kunst på Art Experience, hvor vi står klar med det nyeste nummer.

Åbningstider: 3. maj: 16.00 – 19.00 /4. maj: 10.00 – 18.00 / 5. maj: 10.00 – 16.00
Entre: Forsalg: 95 kr / I døren: 115 kr. / Børn under 12 år gratis entre.
Adresse: BMW Experience Center / Firskovvej 33, 2800 Kongens Lyngby

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig