Indkøbskurven er tom.
Heartland skruer op for samtidskunsten
Rejser, Kultur & Event

Heartland offentliggør i dag festivalens kunstprogram.

Heartland skruer op for samtidskunsten

FESTIVAL: Af Tina Kristensen
14.03.2024.

Heartland offentliggør i dag festivalens kunstprogram. Med ni ud af ti værker skabt særligt til Heartland og kunstnere som Danh Vo, Tove Storch, Esben Weile Kjær, Signe Maria Friis, Motherland og Jessie Kleemann, ser det lovende ud. Og så er der et nyt initiativ, i form af Art & Food, der forener festivalens programkategorier på tværs. Her kan man blandt andet opleve Kasper Hesselbjergs skulpturelle, performative værk ’Velkomstdessert’ fra 2018.


Kasper Hesselbjerg, Velkomstdessert 2021. Foto: Jenny Sundby

“Det er en stor fornøjelse at præsentere Heartlands kunstprogram 2024. Det er et ambitiøst program fuld af samtidskunst, der udfolder sig i large-scale, stedsspecifikke skulpturer, publikumsinteraktive installationer samt spiselige performances og sågar en opera. Alt sammen skabt helt unikt til Heartlands omgivelser med Egeskov Slots historiske kontekst og festivalens levende format,” udtaler Ditte Knus Tønnesen, kurator for kunstprogrammet på Heartland.


Motherboard. Foto: Carolina Echeverri

Kunstprogrammet på Heartland er sammensat og tilrettelagt ud fra visionen om at engagere og overraske publikum på festivalen. Kunsten udgør sammen med Music, Talks og Food de fire kulturelle søjler, som Heartland er tilrettelagt omkring. Årets kunstprogram er mere ambitiøst end nogensinde. I år bidrager 10 forskellige fremtrædende samtidskunstnere med værker til festivalen – heraf er ni af værkerne skabt helt specifikt til festivalens historiske og idylliske omgivelser. Festivalen offentliggør samtidig det nye initiativ, Art & Food, der forener kunstens og gastronomiens verden.


Jessie Kleemann, Art Hub Folkemødet. Foto: Christian Brems

Tematisk centrerer værkerne sig i år om to hovedspor; de retter sig mod det fællesskabende og tager afsæt i en verden med traditioner og velkendte verdensbilleder i overgang og opbrud. Værkerne berører tematikker som klimakrisen, den danske moderne selvforståelse samt koldkrigstid, og folkene bag glæder sig til at give de mange gæster en mulighed for nye refleksioner.

Se det fulde program på Heartlands hjemmeside

Billedet øverst: Signe Maria Friis. Foto: Jenny Sundby

Kilde: Heartland

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig