Indkøbskurven er tom.
Danmarks ældste kunstmesse
Rejser, Kultur & Event

Art Herning fandt sted i weekenden 26.-28. januar 2024

Art Herning – Danmarks ældste kunstmesse

MESSE: Af Tina Kristensen
31. januar 2024.

Denne weekend har magasinet kunst tilbragt i Herning, hvor årets første store danske kunstmesse fandt sted. Art Herning 2024 blev skudt i gang med en særdeles velgjort åbningstale af bestyrelsesmedlem i Ny Carlsbergfondet Toke Lykkeberg og ditto indledning af administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.

Toke Lykkeberg tog os med på en tur tilbage til Art Hernings spæde år, hvor han selv var optaget af det københavnske kunstmesselandskab, men messen i Herning gjorde et stadigt stærkere indtryk.

”Langsomt begyndte det at dæmre for mig og andre, at i udkanten af dette københavnske drama voksede en anden messe sig stor og stærk - finanskrise, corona og så videre til trods. Gallerier og kunstnere fra øverste hylde begyndte at tage til Herning”, påpegede Toke Lykkeberg, der samtidig konstaterede, at Art Herning her 26 år efter førsteudgaven af messen er landets ældste kunstmesse.

Siden mindedes han den kendte tekstilfabrikant og kunstsamler Aage Damgaard, der i sidste århundrede var med til at trække nogle af tidens største kunstnere fra ind- og udland til Herning.

”Det er en stor epoke i dansk kunsthistorie. Og når vi står her på Art Herning, er det som om, at den endnu ikke er slut. I hvert fald kan jeg personligt sige, at min egen passion for kunst nok finder sine rødder her. Og jeg kender samlere og kunstnere i København, som jeg af og til løber ind i, som givetvis har det på samme måde”, fastslog Toke Lykkeberg som med disse ord erklærede messen for åben.

Værker skifter hænder
Hen over weekenden fik de 43 gallerier besøg af ikke mindre end 9.389 gæster og kunstværker på stribe fandt nye ejere. De danske gallerier viser en imponerende bredde i udvalget af kunstnere, så om man er til Kvium eller Kalsmose, skulptur, installation, grafiske værker eller maleri, har mange penge på lommen eller bare er med på en kigger, så er der noget at komme efter.


Anne Juul Christophersen, Galerie Wolfsen. Foto: Magasinet kunst

John Jacobsmeyer, Gallery Poulsen. Foto: Magasinet kunst

Crystal Wagner, KIRK Gallery. Foto: Magasinet kunst

Tine Nedbo og Michael Ahlefeldt, Gallery Poulsen.Foto:  Magasinet kunst

Louise Hindsgavl, Hans Alf Gallery. Foto: Magasinet kunst

Mille Kalsmose, Martin Asbæk Gallery. Foto: Magasinet kunst

Morten Løbner Espersen, Avlskarl Gallery. Foto: Magasinet kunst

Hannah Amalie Nielsen, Kunst på arbejde // Årgang 2023. Foto: Magasinet kunst

Art Herning fandt sted i MCH Herning Kongrescenter 26.-28. januar. Kunstmessen vender tilbage 31. januar-2. februar 2025.

Kilde: Art Herning
Foto øverst: Art Herning 2024. Foto: MCH/Tony Brøchner
 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig