Indkøbskurven er tom.
OLE LYNGGAARD COPENHAGEN 60 ÅR
Udstillinger & Omtaler

Diamantjubilæum på Øregaard Museum

OLE LYNGGAARD COPENHAGEN 60 ÅR 

Af Merete Mørup
14.11.2023.


Foto: Ole Lynggaard

Det hele startede med elefanter
.. de elefanter, som guld- og sølvsmed Ole Lynggaard mødte i Thailand, da han var på valsen efter sin svendeprøve. Han blev betaget af elefanternes elegante måde at bevæge sig på og af deres milde sind. Ole Lynggaard kunne ikke slippe motivet. Og i dag er de ikoniske elefanter de smykker, som vi især forbinder med virksomheden, der fejrer 60 års-jubilæum med en udstilling, der fylder hele Øregaard Museum. 


Foto: Ole Lynggaard

Designprocessen
Ole Lynggaards datter, Charlotte Lynggaard, er i dag designer og kreativ direktør i virksomheden OLE LYNGGAARD COPENHAGEN, hvor hendes bror, Søren Lynggaard, er CEO og dermed kassemester for hele virksomheden.

I designvirksomheden må ingen forcere eller forhindre designprocessen. Heller ikke når det ser ud, som om designerne beskæftiger sig med alt andet end lige netop smykkedesign. Man ved aldrig, hvor skiftevis leg og fordybelse fører hen. Om der kun bliver solgt ganske få smykker, eller om der bliver skabt en klassiker, som virksomheden kan sælge i 10 år frem.

Sådan nogenlunde sagde Søren Lynggaard med overbevisning i stemmen til pressemødet på museet; samtidig pegede han på det armbånd i forskellige farver guld besat med diamanter, som Charlotte Lynggaard har udført i anledning af 60-årsjubilæet. Der er gået mere end 300 arbejdstimer til armbåndet .. og prisen er derefter.


Foto: Ole Lynggaard

En ring, et skulpturkursus og et bronzerelief
Charlotte Lynggaards BoHo-serie er et eksempel på en designproces, der kom rundt om forskellige materialer og kunstarter, for at komme frem til smykket.

Til sin 50-års fødselsdag ønskede Søren Lynggaard sig en ring med et kranie. Den skulle minde ham om livets forgængelighed og få ham til at tænke på sine kære. Arbejdet med ringen satte gang i en kreativ proces, der blev den indirekte start på BoHo-serien.

På et skulpturkursus hos billedhugger Jørgen Haugen Sørensen og billedkunstner Eli Benveniste i Pietrasanta i Toscana, arbejdede Charlotte Lynggaard for første gang med større relieffer, som blev støbt i bronze.

Arbejdet med den antikke proces fik hende til at se en ring som en skulptur. Hun forenklede udtrykket med en skulpturel guldkrans, hvori hun satte smykkesten i dristige farvesammensætninger. Resultatet blev ringe med  stor sanselighed – nærmest personlighed. Samme sanselighed og indre lys, som i hendes malerier og tekstilarbejder. 


Foto: Ole Lynggaard

Fisk, hummerkløer og bølgende ålegræs
Sofia Lynggaard Normann, datter af Charlotte Lynggaard, debuterer på udstillingen med sin første smykkekollektion og har valgt ”livet under havoverfladen” som sit domæne. Resultatet er både flot og sjovt. En hummerklo som vedhæng til en halskæde, bølgende ålegræs formet som arm- og øreringe, og en fingerring med en fisk, der holder en perle i munden. Meget uhøjtideligt, meget ungt, meget legende.

Udstillingen, som Øregaard Museum lægger hus til, kan omfattes med et ord: Smuk! Det er en nydelse at gå rundt blandt de små kunstværker, resultatet af et samarbejde mellem ide og erfaring. Det kreative arbejde bobler i montrerne og når ud til museumsgæsterne. Gå hen og se den!

Diamantjubilæum. OLE LYNGGAARD COPENHAGEN – Smykkedesign gennem 60 ÅR
3. november - 17. december 2023
Øregaard Museum
www.oregaard.dk

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig