Indkøbskurven er tom.
Peter Pan i Glassalen i Tivoli
Scene, Film & Bøger

J. M. Barries klassiske fortælling nyfortolkes af Eventyrteatret

Peter Pan i Glassalen i Tivoli

SCENE: Af Tina Kristensen
09.10.2023.

De fleste kender fortællingen om den flyvende dreng, der ikke vil være voksen. Om ønskeøen, de fortabte børn og Kaptajn Klo. Og de tre børn, Wendy, John og lille Michael, der flyver ud ad vinduet gennem natten til ønskeøen. I weekenden var der premiere på Eventyrteatrets nye musical ’Peter Pan’ og det var eventyrligt, festligt og ikke mindst en stor oplevelse for min 6-årige ledsager.

Vi starter på børneværelset med Wendy, der fortæller sine to små brødre en godnathistorie om Peter Pan. Da klokken slår tolv, kravler Peter Pan og Klokkeblomst ind gennem vinduet og med hjælp af lidt tryllestøv er børnene snart på vej mod ønskeøen.


Peter Pan, Eventyrteatret. Glassalen i Tivoli 2023. Foto: Ole Mortensen

Herfra udvikler fortællingen sig og vi møder store følelser for eksempel når Klokkeblomst (Iris Mealor Olsen) grebet af jalousi, narrer de fortabte børn til at skyde Wendy ned og afslører Peter Pans hemmelige gemmested til Kaptajn Klo for at slippe af med førnævnte konkurrent. Der er velsunget duet mellem Peter Pan (Samuel Traum) og Wendy (Freja Laursen) og så er Kaptajn Klo (Katharina Kapsh) på en gang frygtindgydende, følsom og humoristisk fremført - fuld af nuancer.


Peter Pan, Eventyrteatret. Glassalen i Tivoli 2023. Foto: Ole Mortensen

En underlæggende fortælling, der binder de forskellige grupper sammen, er længslen efter en mor og der er både humor og alvor iblandet, når piraterne med Kaptajn Klo i front synger om savn og fravær. De hårde kanaljer er også bløde.  

Scenografi og kostumer
Scenografien fungerer virkelig godt, for eksempel når man tager på flyvetur med projektioner der mimer bevægelsen gennem nattehimlens stjernevrimmel. Scenen er dynamisk, men enkelt opbygget, så strukturer kan rykkes rundt (af et par dansende feer) og hurtigt forvandle rummet fra børneværelse til piratskib, fra havfrueresidens til Peter Pans hemmelige hule.   

Undervejs er der små intermezzoer, hvor feer i lette og lysende kostumer strømmer ind på scenen og danser os frem til næste del af fortællingen. Det bidrager til en let, drømmende atmosfære. Kostumedesigner Christine Brincker har foldet sig ud med eventyrlige dragter fulde af skønne detaljer. Fra havfruernes glitrende kostumer og mærkværdige hovedbeklædninger til Populusernes blomsterdragter der mimer en stor variation af blomster og planter fra solsikker til mælkebøtte i frø.  


Peter Pan, Eventyrteatret. Glassalen i Tivoli 2023. Foto: Ole Mortensen


Peter Pan, Eventyrteatret. Glassalen i Tivoli 2023. Foto: Ole Mortensen

Nyfortolkning med sidefortællinger
Modsat sidste års markant nyfortolkede Rapunzel-musical, så holder årets forestilling sig i høj grad til J. M. Barries fortælling – men krydrer med nogle mindre (men fint tilpassede) sidefortællinger, så flere af de unge skuespillere kan få deres velfortjente rampelys.

Premieren afsluttede med velfortjent stående ovation og ved siden af, kunne jeg høre en gruppe tale om, at de glædede sig til at komme igen til juleforestillingen, der i år er ’Et Juleeventyr’.

Peter pan spiller i Glassalen i Tivoli frem til den 22. oktober 2023

Om Eventyrteatret
I 32 år har Eventyrteatret fungeret som et sted hvor børn og unge kan udvikle deres talent. Her kan de prøve kræfter med sang, dans og skuespil, hvad end det er med store roller som for eksempel forestillingens skurkagtige pirat eller titelrollen - eller med en mindre rolle som dansende fe eller blomst (Populuserne).

Eventyrteatret blev etableret i 1991 af Susanne Vognstrup, og har sidenhen været et sted, hvor børn og unge med et særligt talent for sang, dans og skuespil har kunnet udvikle sig i trygge og professionelle omgivelser og opføre eventyrmusicals for et bredt familiepublikum på etablerede teaterscener. Eventyrteatret er fortsat det eneste teater uden støtte i Danmark, der hvert år opfører to nye eventyrmusicals for flere end 35.000 børn og voksne – udelukkende med børn og unge på scenen.

Ni år i træk er Eventyrteatret blevet kåret til "Bedste børneteater" af Børn i Byens brugere. Desuden har læserne af Berlingske AOK kåret dem til "Byens bedste familieoplevelse" og "Byens bedste for børn". Samtidig har Eventyrteatret opfostret et væld af landets mest markante skuespillere med navne som Silas Holst, Alex Høgh Andersen, Amalie Dollerup samt Simon og Cecilie Stenspil.

Fakta om PETER PAN
Premiere: 7. oktober kl. 15.00
Spilleperiode i Glassalen i Tivoli: Den 6. oktober til den 22. oktober 2023
Manuskript: Bo Skødebjerg
Musik: Stuart Goodstein
Kostumer: Christine Brincker
Sanginstruktør: Lisa Tjalve
Koreograf: Tara Toya
Medvirkende: 100 børn og unge fra Eventyrteatret
Andet: Fra den 12.-22. oktober giver teaterbilletten adgang til Halloween i Tivoli på spilledagen

Næste efterårs eventyrlige familiemusical hedder Pinocchio. Og inden da er det årets juleforestilling, Et Juleeventyr, der spiller i Glassalen hver weekend fra 25. november til 17. december 2023

Se spilletider, køb billetter og læs mere om PETER PAN her

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig