Indkøbskurven er tom.
7 SENSES
Scene, Film & Bøger

Danseforestilling i verdensklasse i Glassalen i Tivoli.

Rendyrket råstyrke i form af fortryllende toner og utrolige bevægelser omfavnede Glassalens publikum i en henrivende og intens gennemgang af alle vores sanser

Af Lærke Helene Askholm

 

Selene Muñoz

Den prisvindende Selene Muñoz optrådte tre eksklusive aftener i sidste uge i Glassalen i Tivoli med forestillingen 7SENSES, som er et koncept, hun selv har udviklet og koreograferet. Selene er en konstant selvfornyende verdensstjerne, og hendes stil og udtryk er unikt og forførende i sådan en grad, at man som publikum går svævende fra hendes optrædener fyldt med øje for livets skønhed. Hun vækker ens sanser, og forestillingen er i den grad en forlængelse af hendes essens, der altid er både åbnende og skærpende.

Forestillingen blev produceret af Andreas Mathew.

 

Salen

Med den stemningsfyldte og æstetisk smukke Glassal som ramme var anslaget til forestilling sat, og publikum sad med hver deres program formet som en spansk vifte og vidste godt, at noget særligt var i vente.

Da tæppet gik fra lyste alt op i skæret fra en stor cirkel, der udgjorde centrum for scenografien i flere af akterne.

 

Bevægelserne

Danserne bestod, udover Selene, af Mark Philip, der har flere udmærkelser bag sig såsom nomination til årets danser af Reumert-juryen både i 2015 og i 2022, og så blev han udnævnt til Årets Danser af Copenhagen Culture i 2021.

Mark var den første på scenen, hvor han interagerede med cirklen, der blev en del af koreografien. Udtrykket var kraftfuldt, og Mark skabte avanceret og smuk pingpong med både musikerne og den lysende cirkel.

Den anden danser var Ask La Cour fra New York City Ballet, der med sine fine og detaljerede bevægelser skabte at flot og klassisk modstykke til den utæmmede og upolerede dans, og både Mark og Ask mødte hinanden fortrinligt i rørende skønne overlap i stilarter og energien fra dem matchede perfekt og fyldte hele salen ud.

Koreografien var vild og nyskabende og ikke nærig med stilarter eller brug af humoristiske vinkler midt i alt det rørende. Det var en smuk følelsesmæssig balance at blive ført igennem som publikum.

 

Lydbilledet

Musikken til forestillingen er komponeret og spillet af den eminente og superbe bassist Jesper Thorn, og af perkussionist David Hildebrandt, der forbløffer sit publikum med rytmer, der ikke hidtil var mulige, og af vokalist og saxofonist Karen Duelund Guastavino, der skabte direkte forbindelse til folks tårekanaler med sine rørende toner særligt når hun sang. Karen spillede også på spilledåse, mens hun sang, og hun var ligesom de to andre musikere også var det, en kæmpe stemningsskaber i et eventyrligt fusionerede lydbillede, der spændte fra dyb alvor til legende humor.

 

Flamenco

Selene havde en solodans, hvor hun var alene på scenen og præsterede en så smuk og ærefuld klassisk flamencodans, at det var intet mindre end verdensklasse. Hun gør spanierne stolte, og enhver andalusier vil juble fra hjertet over Selenes hæder til den noble genre: Flamenco. Hende autenticitet er slående, og skønheden lyser og brænder ind i alle blandt publikum, flamencokendere og for dem, for hvem genren er ukendt.

Alle kostumer er smukt kreeret af Luna Design, og alle detaljer spreder glæde, for der er kælet for dem ned til mindste millimeter.

 

Sanserne  

Som publikum til 7SENSES var man opslugt fra start til slut – der blev heller ikke talt meget i pausen, for folk forblev i stemningen. Den massive mur af sanselighed indhyllede og absorberede publikum, der kælent og nysgerrigt overgav sig og fulgte med på den fortryllende gennemgang af: Balancesansen, synssansen, følesansen, kropssansen, smagssansen og høresansen.

Link til mere info om Selene Muñoz:

https://selenemunoz.com/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig