Indkøbskurven er tom.
Alvin Ailey American Dance Theater
Scene, Film & Bøger

Stjernedansere markerer Tivolis 180års fødselsdag.

Alvin Ailey American Dance Theater

SCENE: Af Tina Kristensen
21.08.2023.

Det er ikke første gang Alvin Ailey American Dance Theater gæster Tivoli, faktisk er det i år intet mindre end 18. gang det anerkendte amerikanske dansekompagni lægger vejen forbi. Men i år er det lidt anderledes, for denne gang kan de opleves i fuld udfoldelse på plænen. Det sker d. 27. august kl. 20.30.

”Alvin Ailey American Dance Theatre begiver sig nu ud på sin første internationale turné siden 2019, og vi er begejstrede for at vende tilbage til København, hvor publikum har taget varmt imod kompagniet i mere end fire årtier,” siger Robert Battle, der er kunstnerisk leder af Alvin Ailey American Dance Theater.

”Siden vores første optræden i København i 1981 har Ailey igen og igen givet det danske publikum livsglade og tankevækkende forestillinger med Hr. Aileys mesterværker samt nye værker af nutidens mest ærede koreografer. I år er ingen undtagelse, og vi glæder os til at hylde dansen og dens evne til at samle folk fra alle dele af samfundet.”


AAADT's James Gilmer in Alvin Ailey's The River. Photo: Paul Kolnik

Alvin Ailey American Dance Theater kan opleves i Tivolis Koncertsal fra den 29. august til den 2. september. Men søndagen inden kan Tivolis gæster som sagt opleve danserne performe udenfor på Plænen under åben himmel. Her er det mesterværket ’Revelations’, der siden 1960 har betaget publikum over hele verden, man kan se.

Værket hylder og afspejler afroamerikanerens kulturelle arv, hvilket Ailey betragtede som en af USA´s rigeste skatte. Revelations tager 36 minutter og blev koreograferet, da Ailey var bare 29 år gammel. Revelations er en intim refleksion inspireret af barndomsminder, om at have deltaget i gudstjenester i Mount Olive Baptist Church i Texas og af forfatterne James Baldwin og Langston Hughes arbejde.


Yannick Lebrun. Photo: Dario Calmese

”Vi er glade for at markere Tivolis 180-års fødselsdag ved at vise Alvin Aileys mest populære værk, Revelations, på Plænen for alle Havens gæster, inden kompagniets fantastiske dansere fylder Tivolis Koncertsal med flere livsbekræftende og energiske værker i de efterfølgende dage. Det bliver en uge med mange enestående danseoplevelser med afsæt i Blues, Jazz og Spirituals,” siger Frederik Wiedemann, kulturdirektør i Tivoli.

Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til danseforestillingen på plænen.

Fakta:
Alvin Ailey American Dance Theater og dets 32 dansere kan efterfølgende opleves i Tivolis Koncertsal, hvor de optræder med seks shows fra den 29. august til den 2. september 2023.

Ved forestillingerne i Tivoli i 2023 præsenterer Alvin Ailey American Dance Theater værkerne Roy’s Joys, Pas de Duke, Cry, The River og Dancing Spirit og inde i Tivolis Koncertsal kan publikum selvfølgelig også opleve det kendte signaturværk Revelations. Alvin Ailey i Koncertsalen kræver billet, som kan købes på Tivolis hjemmeside.

Foto øverst: Alvin Ailey American Dance Theater in Alvin Ailey's Revelations. Photo: Tony Powell

Spilledatoer:
Søndag den 27. august – Revelations på Plænen
Tirsdag den 29. august kl. 19.30: Roy’s Joys / Pas de Duke / Cry / Revelations
Onsdag den 30. august kl. 19.30: The River / Dancing Spirit / Revelations
Torsdag den 31. august kl. 19.30: The River / Dancing Spirit / Revelations
Fredag den 1. september kl. 19.00: Roy’s Joys / Pas de Duke/Cry/ Revelations
Lørdag den 2. september kl. 14.30: The River / Dancing Spirit / Revelations
Lørdag den 2. september kl. 19.30: Roy’s Joys / Pas de Duke/ Cry / Revelations
Der tages forbehold for ændringer.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig