Indkøbskurven er tom.
Kunst på Pride, København 2023
Rejser, Kultur & Event

Kunst på Copenhagen Pride

Kunst på Pride, København 2023

Af Sofie Tanaskha
17.08.2023.

Pride Art - A Part of Us, Nytorv
Initiativet Pride Art blev lanceret sidste år som platform for en dialog om identitet, køn og seksualitet – med afsæt i billedkunsten. Pride Art – A Part of Us vil tage plads på Nytorv i et opslået telt og være tilgængelig for publikum under Copenhagen Pride fra d. 12.-20. august 2023. igen bestå af værker fra blandt andre Mathias Bransholm, Lise Ulvedahl Carlsen, Frida Retz, Jørn Hulgaard Sørensen, Karim Boumjimar, Nicolai Risbjerg & Julie Yoko Fischer.  CPH Pride skriver selv om udstillingen: “Vi ønsker med udstillingen og de sideløbende arrangementer at skabe et læringsrum, hvor billedkunst, billedkunstnere og publikum kan forenes og være i dialog omkring identitet, køn og seksualitet. Vi ønsker at skabe bro mellem billedkunst og menneske, mellem LGBTI+ personer og den heteroseksuelle majoritet.”
Udover udstillingen vil der også under Pride Art være performances, talks og lydoplevelser under Pride.


Pride Art, 2023. Foto: Rikke Høyen

Resten af Pride programmet byder på spændende kulturindslag, med kunstnere fra både ind- og udland. Gør dig klar til at grine med komikeren Anshita Koul, nyde løjerne fra Les Ballets Trockadero de Monte Carlo og blive rørt af Tomas Lagermand Lundmes barske historie om at blive slået ned og rejse sig igen i ‘Kærlig Hilsen Hadet’.

Hvor: Nytorv, København K. Gratis adgang.
Hvornår: Mandag den 14. august til lørdag den 19. august, klokken 12.00-20.00, 


Pride Art, 2023. Foto: Rikke Høyen

Performance og filmvisninger til Copenhagen Pride
Huset køns- og samfundsnormer når Amanda Kruse tager publikum med på en rejse ind i historien om historiens kvindelige krigere. Eller se kunstneren Nicolai Risbjergs performance You Can Call Me Naïve, But I Still Believe In Romance der undersøger kærlighedserklæringer og gavens effekt på mennesket på Pride Art, Nytorv.

Deltag i Artist Talk med Tekstil- og performancekunstner Carl-Johan Paulsen a.k.a Leo Patra, der som en del af draghuset The House Of Hopelezz i Amsterdam kredser om temaer som queerness i mytologier, non-binære identiteter og offentlig fremvisning af seksualitet. Sammen med kunsthistoriker Mikkel Karl Kristensen undesøges queer kunstenss potentiale til at skabe utopier og give form til virkeligheder, hvorfra nye fremtider kan åbne sig.

Grand Teateret byder ind med flere filmvisninger, fra tyske stumfilm, Anders als die Andern / Different from the Others + Edmundo til det fantastiske 2022-drama ‘Den Blå Kaftan’.

Læs mere her
Hvor: Huset i Magstræde, Grandteatret, Regnbuepladsen, Nytorv, m. m. Billetbestilling tilrådes.
Hvornår: Torsdag d. 17. august, 2023

LGBTQia+ kunst i København
Byen i Dig, Prospekt
I udstillingen BYEN I DIG er der spot på queer rum. Her vil de med værker fra Frida Retz,  Mike Mac-Leod Worning, Gunvor Lind Balslev,  Jesper Helbo, Jørn Hulgaard Sørensen, Yuxiang Li o. a. skabe et udsnit af, hvordan de rum ser ud i 2023.

Det kunstnerdrevne udstillingssted Prospekt for fotografi og rum stiller med dette fokus skarpt på byen som social konstruktion og den fysiske ramme om vores liv, og spørger om der er brug for at vi kalder nogle steder for queer spaces.
Med et København, som er verdensby 2023 for arkitektur er det oplagt for Prospekt at beskæftige sig med byen i dette lys. Er byen åben og imødekommende, tryg og favnende?  Er der træk ved byen, som gør livet som queer person nemmere eller sværere?!

Hvor: Prospekt, Eriksgade 15, 1708 København K
Hvornår: 11. august - 3. september 2023

Rasmus Myrup: Precoming, Overgaden
Som optakt – en prelude eller Precoming, som udstillingstitlen siger – til den danske kunstner Rasmus Myrups store, nye projekt til Göteborgs samtidskunstbiennale (GIBCA) i september skaber den queer skulptør og mytemager en selvstændig udstilling af falske runesten i stor skala, et udvalg af huller, en lysekrone af fyr og ’thirst trap’ malerier. Udstillinget finder sted i det historiske søjlerum på Overgadens førstesal. Myrup, som er kendt for med glimt i øjet at opdatere det nordiske panteon af folkeminder, forbinder hermed to skandinaviske havnebyer, København og Göteborg.

Hvor: Overgaden
Hvornår: 26 aug. – 29 okt. 2023

“Vi har været her før”, Oblong
Oblong præsenterer “Vi har været her før”, en udstilling med værker af kunstneren Birk Thomassen, med tekst af forfatter Niels Henning Krag Jensby. De 22 fotoværker beskæftiger sig med de rum, der gennem årtier, hvis ikke århundreder, har udgjort rammerne for seksuelle og intime relationer mellem mænd. Gennem et fokus på teksturer, overflader og aftryk forsøger udstillingen at optegne det kredsløb, hvorigennem steder og mennesker konstant påvirker hinandens historier, relationer og handlinger.

Hvor: Oblong, Maglekildevej 18 kld tv, 1853 Frederiksberg
Hvornår: 3. august - 3. september 2023

På sporet af Queer, queens og quinder med skæg gennem historien, Københavns Museum
Kender du historien om de to kvinder, der blev gift med hinanden i København – i  1715? Og hvad var egentlig ”Den store sædelighedsfejde”? Under Copenhagen Pride 2023 i august bidrager Københavns Museum med en række aktiviteter, der fortæller historien om mennesker, der levede uden for normen. Kom med til foredrag, byvandringer og en pop-up plancheudstilling/lydspor.

Læs mere her
Hvor: Københavns Museum, Stormgade 18
Hvornår: lørdag 12.- søndag 20. august

 

Pride Week finder sted i København d. 12. – 20. august.
Se det fulde program her
 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig