Indkøbskurven er tom.
3daysofdesign
Rejser, Kultur & Event

Den 7. - 9. juni løb den tiende 3daysofdesign af stablen.

3daysofdesign 2023

Af Tina Kristensen
17.06.2023.

I år var det tiende gang 3daysofdesign løb af stablen og man må sige, at festivalen har vokset sig stærk og formatet er solidt. Med årets over 290 udstillere var programmet mættet af oplevelser og de gule balloner fyldte godt i bybilledet.

Vi var flere afsted fra redaktionen, men selv med et meget tæt program, var det langt fra alt, vi kom ud til. Det er jo også noget af charmen ved festivalformatet – at det byder på et overflødighedshorn af oplevelser.
Her et par nedslag fra det omfattende program.

Ikoner i nyt lys
Et af højdepunkterne i år var Fritz Hansens udstilling ’Expressions of Character’ på Charlottenborg. Udstillingen undersøgte forholdet mellem kunst og design med kunstneriske iscenesættelser af ikoniske design. I stærke visuelle rumlige installationer kunne man her se f.eks. Arne Jacobsens og Poul Kjærholms mest ikoniske designs udfoldet på æstetisk vis. I den ret så omfattende udstilling satte de fokus på forme, farve og material med gennemarbejdede kuratoriske greb.


EXPRESSIONS of CHARACTER, 3daysofdesign exhibition 2023. Press Photo / Fritz Hansen

EXPRESSIONS of CHARACTER, 3daysofdesign exhibition 2023. Press Photo / Fritz Hansen

Træets vægt
Også DINESEN showroom havde en interessant udstilling på 3daysofdesign. Her havde man inviteret designduoen Christian & Jade til at undersøge træet som materiale under et recidency i Jels, hvor Dinesen har base. Det var der kommet en interessant udstilling ud af med titlen ’The Weight of Wood’.  

”Vi vil gerne præsentere et nyt perspektiv på træ,” forklarede Jade, under vores besøg på 3days. ”Det er fascinerende, at træ vejer forskelligt, faktisk varierer vægten af forskellige dele af samme træ også.” I udstillingen iscenesættes træets vægt og forskelle herpå i sindrige konstellationer - Balancestykker, snorretoppe, en gyngestol og tværsnit af træstammer. Udstillingen kan ses helt frem til slutningen af august.     


Weight of Wood Dinesen x Christian+Jade. Photo: Claus Troelsgaard

Weight of Wood Dinesen x Christian+Jade, 3daysofdesign. Photo: Claus Troelsgaard

80-års jubilæum
Hos LE KLINT fejrede man designbrandets 80-års jubilæum. Under festivalen præsenterede man i den anledning to nye serier, Model 328 gulvlampe og bordlampe designet af franske Aurélien Barbry samt to nye versioner af Bouquet-serien designet af Sinja Svarrer Damkjær, en gulvlampe og en bordlampe. De to sidstnævnte har en legende karakter.

”Her har jeg lavet en lang tynd fod, så lampen svajer let, når man rører ved den,” forklarer Damkjær, og demonstrerer det ved at give lampen et let puf. Og helt rigtigt, så svajer den som en tulipan i let brise. Begge nye serier er selvfølgelig udført med den klassiske LE KLINT-foldeteknik, der er blevet udviklet og finpudset gennem årtier. Gennem alle år har LE KLINT i øvrigt bevaret sin produktion i Odense.


LE KLINT Bouquet Table Lamp, design by Sinja Svarrer Damkjær. Press Photo / LE KLINT

LE KLINT Model 328 Table Lamp, design by Aurélien Barbry. Press Photo / LE KLINT

Den mindst ikoniske Finn Juhl-stol
Hos House of Finn Juhl relancerede man hvad de med egne ord (og glimt i øjet) beskriver som ”Finn Juhls nok mindst ikoniske stol”, 77-stolen. Denne er i et enkelt udtryk med rene linjer og overraskende tynde ben for et Juhl-møbel. Stilen trækker tråde tilbage til Bauhaus-periodens formsprog.


77-stolen, Finn Juhl. Press Photo: House of Finn Juhl. Photo: Filip Gielda.

Cirkulært design
I haven på Designmuseum Danmark inviterede man til Circular Furniture Days. Bag eventet stod Lifestyle & Design Cluster og her kunne man opleve 36 brands, der arbejder med særligt fokus på cirkulære løsninger inden for møbler og interiør. Her kunne man blandt andet møde SMALL Revolution, der viste både vaser og skamler/små borde af 100% genanvendt plast.  

Airbag puder i sarte nuancer
FÓLK Reykjavik havde indtaget Polestars showroom under festivalen, og her kunne man, udover en række af deres øvrige produkter, finde nogle finurlige runde puder. Disse er resultatet af et samarbejde, hvor de i samarbejde med designduoen Flétta har skabt en pude af genbrugte airbag-tekstiler i sarte blå, grå, grønne og lyserøde nuancer.


FÓLK Reykjavik, The Airbag. Press Photo / FÓLK Reykjavik

Kunsten at designe tekstil
Interessant var det også at høre designer Inga Sempé fortælle om designet af Multiply Collection som hun har bedrevet for KVADRAT. Hele processen fra skitsering til det færdige produkt blev fremvist i KVADRATS højloftede rå lokaler i Pakhus 48 under festivalen. Tekstilerne er om noget en taktil oplevelse og de forskellige design blev sendt rundt blandt publikum, så vi kunne mærke struktur, tykkelse, blødhed osv.

”Der er tale om små, men detaljerede strukturer og jeg har arbejdet med at skitsere hver enkelt tråds design på Ipad,” forklarer Inga Sempé om processen. Nogle af tekstilerne er transparente i lyse nuancer, hvor man først helt tæt på, bemærker de mange forskelligfarvede tråde og strukturen, der skaber liv. Alt sammen flot fremvist i en udstilling, der belyser både proces og tekstilernes mange muligheder. 


Isa Glink & Inga Sempé. Design by Inga Sempé. Press Photo / KVADRAT

Twirl Curtain. Design by Inga Sempé. Press Photo / KVADRAT

Dette og meget andet kunne man opleve på årets 3daysofdesign. Det er en event, der vokser år for år og hvor der synes at være en konsensus om, at iscenesætte sit brand på kreativ og utraditionel vis. Det gør det til en spændende oplevelse at gå på designjagt i København og vi ser allerede nu frem til næste års festival.

3daysofdesign 2024 finder sted i København d. 12. - 14. juni.

Billedet øverst: Weight of Wood Dinesen x Christian+Jade, 3daysofdesign. Photo: Claus Troelsgaard

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig