Indkøbskurven er tom.
Selene Muñoz
Scene, Film & Bøger

Imponerende og eksklusivt show i Louisianas koncertsal

Selene Muñoz

Af Lærke Helene Askholm.
21.04.2023.  

Den 31. marts og 1. april optrådte den enestående og prisvindende danser og koreograf Selene Muñoz sammen med sit band på den intime og smukke scene i koncertsalen på kunstmuseum Louisiana. Showet var fra første sekund en dragende rejse ind i et væld af finesser af skønhed i form, bevægelse og lyd  

Opslugt af stemningen  
Louisianas koncertsal, hvor publikum sidder opad og i forlængelse af to sider af den kvadratiske scene, gør i sig selv stemningen meget intim og speciel. Til det skal så lægges den spænding, der er, når Selene Muñoz skal optræde – for hvad mon hun har fundet på denne gang? sagde en dame ved siden af mig. Hun havde oplevet Selene optræde flere gange og ved, hvordan hun fornyer og udfordrer sig selv konstant til højder, man ikke tror er muligt.  


Selene Muñoz. Foto: Stine Heilmann 

Fra bandet kom ind og gik ned på scenen var opmærksomheden skærpet, og Selene kom ind og startede showet og al tidsfornemmelse forsvandt. Der kommer hul igennem til noget større, når vi vises, hvad der æstetisk og kropsligt er muligt, når det blandes med rytme og musik. Hvad der er muligt for Selene. For hvordan kan man gøre det, sidder man i korte pauser og tænker, inden man opgiver at forstå det og overgiver sig til den visuelle og lydmæssige rejse igen.  


Selene Muñoz. Foto: Stine Heilmann 

Koncertrejse  
Netop ordet rejse er det rigtige at bruge om sådan en optræden, for man er ikke den samme, når man rejser sig op bagefter. Det er både en rejse, som man følger på scenen, men i den grad også en følelsesmæssig rejse, man kommer igennem imens, hvor troen på det smukke, det ypperlige, på humor og leg og vildskab vækkes til live i en.

Selenes show rummede alle følelser, akkurat som flamencomusikken og dansen gør det. Man siger, at man ud fra den følelse, man har i maven, kan danse og finde sin kraft – uanset, hvad følelsen er. Og Selene viser os dette på allerfineste vis i de smukkeste kjoler og dragter – endda med påsat percussion i form af klokker i et af numrene. Disse smukke og helt utrolige kostumer er skabt af Luna Design.  


Selene Muñoz. Foto: Stine Heilmann 

Fortryllende toner og rytmer  
Det legende aspekt er gennemgående – særligt når det kommer til den dynamik, som specifikt foregår mellem Selena og David Hildebrandt, der spiller slagtøj i bandet. Der leges med knitrende papir, med lyde fra vifter, med klap i hænder og på brystkassen og andre steder på kroppen, og vi taber kæben af forundring over, at det kan lade sig gøre i det tempo og de avancerede rytmer, de kaster sig ud i til perfektion.

Det samme sker, når Selene både klapper og viser rytmer med sine fødder, der i de klassiske smukke flamencosko bevæger sig langt ud over, hvad de klassiske rytmer indenfor flamenco består af, når hun blandet dem med egne kompositioner til en vild fusion.  

Koncerten var en krafteksploration af styrke udtrykt med utrolig detaljeret og fin skønhed  

Det fantastiske og ypperlige band bestod ud over David Hildebrandt på slagtøj også af Jesper Thorn på kontrabas, Søren Heller på guitar og af sangerinden Alice Carreri, der ud over at levere sang med stærkt og dybt udtryk også indgik i et par af koreografierne sammen med Selena.   

Selene Muñoz optrådte i koncertsalen på Louisiana Museum of Modern Art d. 31. marts og 1. april 2023.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig