Indkøbskurven er tom.
Fabelagtige lerkrukker i stor skala
Udstillinger & Omtaler

Mikkel Ørsted på Gas9Gallery med udstillingen Taktile strukturer af accelerationer / Systemer af repetitioner frem til 15. april.

Fabelagtige lerkrukker i stor skala 

Af Lotte Jacobsen.
13.04.2023. 

Du kan stadig nå at se udstillingen af Mikkel Ørsteds sanselige krukker på Gas9Gallery på Vesterbro. Gå rundt om torvet og ned ad den hyggelige gade, her finder du galleriet på venstre hånd. Udstilling står til lørdag d. 15. april 

Ørsteds krukker er på en gang rå og blide i det stoflige udtryk. Ørsted præsenterer keramik i stor skala. De næsten en halv meter høje keramikkrukker er bearbejdet med farve og tekstur så hver enkelt fremstår med sin egen æstetiske magi.


Mikkel Ørsted, GAS9. Photo: David Stjernholm

Det er let at dvæle ved Ørsteds eksperimenter i mønstre og farver, teknikker og glasurer - partier der står råt, mens andet er glittet - og lade sig føre videre i en undersøgelse lerets egen materialitet.  


Mikkel Ørsted, GAS9. Photo: David Stjernholm.

Mikkel Ørsted, GAS9. Photo: David Stjernholm

Mikkel Ørsted, GAS9. Photo: David Stjernholm.

Maleri har altid været Ørsteds foretrukne formudtryk - det går igen i den eminente bearbejdning af lerets overflade og bemaling. Selve maleriet kan også opleves med gentagelse af linjer og detaljer i airbrush, Ørsted væver ler, jern, canvas og træ ind. Tilsammen en udstilling, hvor du kan lade dig begejstre. Udstillingen vises indtil på lørdag, så du kan lige nå det.  

Mikkel Ørsted (b. 1988) MFA fra Det Kongelige Akademi, København 2020
I 2020 udgav han essayet Skudtråde. 

Gas9Galleri, Gasværksvej 9, 1656 København V.
www.Gas9.dk 

Billedet øverst: Mikkel Ørsted, GAS9. Photo: David Stjernholm.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig