Indkøbskurven er tom.
Jonas Rendbo – Ny Single: Too Much to Mention
Scene, Film & Bøger

I fredags udkom Jonas Rendbos nyeste single.

Jonas Rendbo – Ny Single: Too Much to Mention

Af Lærke Helene Askholm
24.02.2023.

I fredags udkom Jonas Rendbos nyeste single Too Much to Mention. Det behagelige og lækkert omfavnende nummer er fra Jonas´ kommende album Be The Light, der udgives af det amerikanske pladeselskab Purpose Music. Singlen reflekterer smukt den internationale star quality, som Jonas Rendbo er indbegrebet af.

Et stort kram af soul og RnB
Too Much to Mention er et dejligt roligt nummer, hvor man som lytter flyder hen og kommer ned i gear til Jonas’ smukke stemme. Lydbilledet er varieret og er på en gang virkelig groovy og slow, men samtidig fyldt med så mange rytmiske og lydmæssige detaljer, der åbner sig i nummeret, at man med det samme får lyst til at lytte til det igen.


Jonas Rendbo. Foto: Marius Zeihlund.

Om baggrunden for Too Much to Mention fortæller Jonas:

"Jeg skrev sangen i begyndelsen af pandemien kort inden, at alt blev lukket ned. Jeg havde planlagt en tur til Los Angeles, hvor jeg skulle arbejde videre med projekter med fantastiske kunstnere, musikere og producere. Jeg havde billet og det hele klar, så jeg var så ked af, at jeg ikke kunne tage afsted. Derfor begynder Too Much to Mention med sætningen `I miss the California sunshine´.”

Nummeret appellerer til almene tilstande som savn og barndomsminder, og Jonas forholder sig til livets tidslinje på en fin og filosofisk måde uden at det koger over. Det er elegant reflekteret og fremført, og det er som at få et stort kram af soul og RnB, hvor fokus er på dét, der forbinder os i stedet for de ting, der adskiller os.

”Jeg følte bare, at jeg havde brug for en pause fra alle de dårlige nyheder og følelsen af splittelse, usikkerhed og negativitet. Jeg følte mig begrænset, demotiveret og talt ned til. I disse tider tror jeg, at de fleste mennesker kan relatere til de følelser. Og frygt jo er den bedste måde at kontrollere folk på. Jeg tror på, at vi har mere til fælles, end vi har forskelle.”, uddyber Jonas om sangens fine grundlag.


Jonas Rendbo. Foto: Bo Egestrøm

Coolness og solide samarbejder
I København kan man være heldig at høre Jonas optræde solo, og ofte kan man også høre ham i mange andre sammenhænge – blandt andet til koncerterne med bandet 5to8s, som han er en fast del af som sanger.

På den internationale scene har Jonas ligeledes en plads i mange forskellige sammenhænge indenfor soul og neosoul. Han har optrådt med mange store kunstnere, hvoraf følgende blot er et lille udpluk: Omar, Bilal, Macy Gray, Joss Stone og Lynden David. Flere af disse har Jonas også skabt musik med i studiet, og det er ikke for ingenting, at han går under navnet The Godfather of Scandinavian Soul. Jonas er nemlig intet mindre end gennemført cool, og han både producerer, komponerer, synger og spiller på flere instrumenter.

Under pandemien blev Jonas tvunget til at arbejde for sig selv, og de seneste to EPer blev skabt i et hjemmestudie. Man kan sige – som Jonas selv beskriver det – at det var en slags forbandelse, der viste sig at være en kreativ velsignelse i sidste ende. Nedlukningen tvang Jonas til at bruge sine evner selv uden at være i en direkte sammenhæng med andre. Man må sige, at Jonas med Too much to mention har lagt virkelig smukt ud til det kommende album Be The Light, og både udgangspunktet og udviklingen af sangene viser os noget om at være modig og at turde en proces alene. Det giver stof til eftertanke og er virkelig inspirerende – og så lyder det fantastisk.

Diskografi
I 2015 udgav Jonas soloalbummet Først til sidst, og samme år blev han årets kunstner på Scandinavian Soul Music Awards i 2015.

Efterfølgende har Jonas Rendbo været konsekvent med at løbende udgive EP'er og albums både som musiker og sanger, men også som sangskriver og producer for andre kunstnere: Sweatshop, People on the hill, Jonas Winge Leisner, Signe Anna m.fl.

I 2020 udgav Jonas EP´en 4ward fast to future, som var et samarbejde med den britiske producer Scratch Professor.

I 2021 udgav Jonas sin seneste EP All systems go, som indeholdt samarbejder med Omar, Kuku Agami, Sharlene Hector og Ego Ella May.

2023 d. 17. februar - Too much to mention – første single fra Jonas´ kommende album Be The Light.

Links til løbende nyheder om Jonas Rendbo, koncerter m.v. 
https://www.jonasmusic.dk/
https://www.facebook.com/jonasmusicdk

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig