Indkøbskurven er tom.
Modstandskraft og cyprestræer
Rejser, Kultur & Event

Iransk galleri sætter fokus på kvindelige iranske kunstnere.

Modstandskraft og cyprestræer

Af Anja Skov Granerud
14.02.2023

I lyset af tragedierne i Iran, starter Bavan Galleriet en serie af udstillinger kaldet The Land of Cypress Trees. Projektet har fokus på kvindelige iranske kunstnere og nutidig iransk kunst med det formål at henlede verdens opmærksomhed på den krise, de dagligt oplever på gaderne i Iran. Udstillingen skal minde om den menneskelige sårbarhed, men også nære følelsen af robusthed i denne tid.

Cyprestræet er et symbol på modstandskraft og overlevelse under ekstreme forhold og kan derfor også ses som et symbol på kunstnerisk vedholdenhed. Udstillingsserien The Land of Cypress Trees af det iranske galleri Bavan skydes i gang med udstillingen Connective Strings of Resilience den 28. februar 2023 på Gallery 8 i Dubai.

Udstillingen, der løber til den 28. marts 2023, inkluderer værker af 28 iranske kunstnere udført i forskellige medier. Projektet drager inspiration fra det legendariske cyprestræ i Abarkuh i Iran og reflekterer over, hvordan iranske kunstnere urokkeligt er blevet ved med at udføre og forestille sig kunsten selv i krisetider.  


Elham Pourkhani, foto venligst udlånt af Bavan Gallery

Iranske kunstnere fra forskellige generationer samles i udstillingen på tværs af medier for at vise glimt af forskellige verdenssyn og skabe en kollage af ideer og idealer. For kunstnerne er spørgsmålet om overlevelse ofte forbundet med at udtrykke sig og med spørgsmålet om, hvor langt ens forestillingsevne rækker.

Fordi Iran er et heterogent land, findes der ikke en måde at udtrykke et generelt billede af virkeligheden, men mange iranske kunstnere arbejder med introspektion og et fokus på den individuelle oplevelse. Samlet set giver de indadvendte rejser et indtryk af det brede spektrum, der udgør livet i Iran.


Shoreh Mehran, foto venligst udlånt af Bavan Gallery

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Maryam Majd Art Projects (MMAP), og med støtte fra NAMISANATI Fine Perfumery.

I udstillingen findes værker af Morteza Ahmad-vand, Samira Alikhanzadeh, Maryam Mimi Amini, Maryam Ashkanian, Navid Azimi Sajadi, Ladan Boroujerdi, Nasser Bakhshi, Mojgun Bakhtiary, Homa Delvaray, Bita Fayyazi, Ahoo Hamedi, Dariush Hosseini, Shohreh Mehran, Laleh Memarardestani, Mina Mohseni, Koosha Moossavi, Elham Nassi, Roghayeh Najdi, Pooneh Oshidari, Elham Pourkhani, Peyman Shaeezadeh, Rozita Sharaahan, Soraya Sharghi, Tarlan Tabar, Mojtaba Tabatabaei, Shideh Tami, Mahsa Tehrani og Hoda Zarbaf.

Billedet øverst: Elham Nafisi (beskåret), foto venligst udlånt af Bavan Gallery

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig