Indkøbskurven er tom.
Juleteater med sange af høj kvalitet
Scene, Film & Bøger

Nissen uden navn i Glassalen i Tivoli frem til d. 18. december

Juleteater med sange af høj kvalitet

SCENE: Af Hans Rasmussen.
02.12.2022.

Nissen uden navn er både velspillet og spækket med julehygge - og så er sangene af bemærkelsesværdig høj kvalitet.

Julestemningen indfandt sig næsten med det samme, da de første nisser - og med dem også såvel havenisser som trolde og alfer - trådte på scenen i glassalen i Tivoli. Nissen uden navn handler således om to nisser, to alfer og to trolde, der kommer i knibe, da kommunalchefen i Nisseby (Niels Christian Hald) beskylder dem for at have stjålet nogle havenisser, som skal være på plads til borgmesterens store juletale.


Freja Larsen omgivet af havenisser, Nissen uden navn, Glassalen i Tivoli. 2022. Foto: Ole Mortensen.

På jagten efter de forsvundne havenisser møder de nissen med det passende navn Jul samt de fire små nisser Gran etc. der har lavet et hemmeligt selskab, som kæmper for, at verdens små skabninger ikke bliver set ned på - en mission der gik rent ind hos min 5-årige ledsager. Undervejs møder de seks også de tre Oldvæsner.


Nissen uden navn, Glassalen i Tivoli. 2022. Foto: Ole Mortensen.

Flotte kostumer
Både sceneriet og kostumerne er vellavede. Christine Brincker, der er kostumedesigner og leder af Den Eventyrlige Skræddersal, der kreerer de fantastiske kostumer til teatrets forestillinger (ca. 150 af slagsen hver gang) kan i år fejre sit 20-års jubilæum på Eventyrteatret. 

"Jeg kan ikke skjule, at jeg har en forkærlighed for væsener og fantasi-ting," fortæller hun i et interview i kataloget. "Samtidig er det ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at nørde detaljer, som fx hovedbeklædninger, og det kan jeg virkelig praktisere på Eventyrteatret, fordi jeg er så priviligeret at have et stort dynamisk hold af frivillige og praktikanter omkring mig på Den Eventyrlige Skræddersal." Og det er måske netop denne kærlighed til de fantastiske skabninger og den store opmærksomhed på detaljerne, der gør de fantasifulde og eventyrlige kostumer så vellykkede. 


Nissen uden navn, Glassalen i Tivoli. 2022. Foto: Ole Mortensen.

Et vellykket musikalsk univers
Musicalens største oplevelse er sangene. Her fortjener komponist Stuart Goodstein stor ros for at have skabt en række sange, som alle føles forskellige og alle er værd at høre. Salen vugger til og klapper med på sangene, og hovedrolleindehaver Freja Larsen som Jul rammer de høje toner sikkert. Det er selvsagt svært at nå helt op på Disney-niveau, men det er så rigeligt tæt på.

Forestillingens spilletid på en time fløj afsted for både store og små, og som vi gik mod udgangen hørte jeg en pige spørge sin mor, hvornår de skulle ind og se den igen. Det rammer oplevelsen ganske præcist


Julie Brinch Sørensen. Foto: Ole Mortensen.

Fakta om Eventyrteatret
Eventyrteatret blev etableret i 1991 af Susanne Vognstrup og har sidenhen været et sted, hvor børn og unge med et særligt talent for sang, dans og skuespil kunne udvikle sig i trygge og professionelle omgivelser og opføre eventyrmusicals for et bredt familiepublikum og på etablerede teaterscener.


Nissen uden navn, Glassalen i Tivoli. 2022. Foto: Ole Mortensen.

Fakta om NISSEN UDEN NAVN
Premiere: Den 26. november 2022
Spilleperiode i Glassalen i Tivoli: Weekender fra d. 26. november til d. 18. december 2022
Manuskript og instruktør: Bo Skødebjerg
Musik: Stuart Goodstein
Kostumer: Christine Brincker
Scenograf: Ane Løkken
Koreograf: Mette Soldan
Sanginstruktør: Lisa Tjalve
Medvirkende: 24 børn og unge fra Eventyrteatret
Andet: Teaterbilletten giver fri adgang til ”Jul i Tivoli” på spilledagen.

Se spilletider, køb billetter og læs mere om NISSEN UDEN NAVN her

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig