Indkøbskurven er tom.
The Fabulous 5to8s
Scene, Film & Bøger

Koncert på H15

The Fabulous 5to8s – Koncert på H15

The Fabulous 5to8s gav sidste onsdag en brillant og medrivende koncert på H15 i Den Grå Kødby

SCENE: Af Lærke Helene Askholm
23.11.22.

The Fabulous 5to8s – Koncert på H15

Overlegne musikere i øjenhøjde 
The Fabulous 5to8s er et etableret funk- og soul-band i det københavnske musikmiljø. Bandets medlemmer består af Kuku Agami, der som kaptajn for det hele styrer showet med cool elegance, fed humor og livskloge pointer – alt sammen indhyllet i hans smooth og overlegne rap. Dernæst er bandets tre faste sangere Jonas Winge Leisner, Jaleesa S. Johnson og Jonas Rendbo – alle store og kendte stemmer indenfor pop- og soulmusikken. På guitar er det den legendariske Hannibal Gustafsson. Efter koncerten fortalte en yngre musiker mig, at han, grundet Hannibals eminente og personlige måde at lave funky riffs på, havde gættet, at Hannibal også var guitaristen på Lokes rapsody i Jul i Valhal. ”Det er jo alle musikeres drøm at få en så personlig lyd, at den kan genkendes, og det har han.” fortalte den unge musiker begejstret om Hannibals stil.

Phong Le og Daniel Fridell er begge på keyboard, hvor de ligeledes folder toner ud på et tårnhøjt niveau. Det samme gælder Minh Le Shingara på trommer og Mogens Pallsbøl på bas.


Foto: Jacob Stage. Koncerten på Reffen i sommer d. 15. juli

Nye omgivelser, samme magi
Det er femte koncert bandet The Fabulous 5to8s giver på H15´s scene, der er et intimt, men dog rummeligt, spillested. På den nu lukkede Mandela-bar, hvor bandet gav et hav af koncerter, var publikum spredt mere eller mindre rundt om bandet i en loose konstellation, og det er anderledes det nye sted. På H15´s scene er der en mere klassisk og simpel opdeling af ophævet band og publikum i stolerækker på gulvet, men lokalet kan noget andet, som også forener og bryder det formelle: Følelsen af intimkoncert er naturligt til stede uanset antal i publikum, og det stemningsfulde lokale skaber med sin dæmpede belysning og neon-pastelfarver i lysstofrør på hver side af scenen en følelse af autentisk natklub uden specifik geografi. Stedet kunne i princippet være hvor som helst, og med bandets intense nærvær ophæves tiden også, og man indtager instinktivt nuet. Mobiltelefonerne glemmes. Men de flås dog frem i ny og næ af publikum i ren iver, når tonerne og fremtoningerne kammer over i så stor lækkerhed, at det bare må huskes på kamera også.


Foto: Jacob Stage. Koncerten på Reffen i sommer d. 15. juli

I sommers spillede bandet på udendørs på Reffen, hvor publikum sad på bænke og i strandstole. Med et sæt rejste alle sig op i vild dans, da de opdagede, at koncerten jo altså havde en bagkant. De sidste tyve minutter blev der danset for hele koncerten. I onsdags fordelte publikum det mere jævnt og var langt hurtigere i dedikeret dans. 

Special guests
Koncerten bød også på overraskelser I form af hele to special guests. Først var det rapperen Pede B., der sprang op på scenen og rappede en cool impro-rap om situationen, og dernæst i andet set var det den brillante soulsanger Bobby Bovell, der I joinede på scenen og leverede smuk og overlegen soul, som han altid gør det.

Passion, der smelter sammen
Koncerten var en smuk udvikling, hvor dansegulvet blev brugt til fri dans, og vi alle gik lidt i barndom igen og smed alle bånd og tanker om at tage sig ud. Det var utroligt befriende, og den fælles passion og begejstring fra begge sider af scenen smeltede flot sammen i en stigende funky udveksling. Lektien fra koncerten på Reffen i sommers var, at der skal danses langt tidligere, hvilket publikum på H15 i dén grad efterlevede. Det var en fantastisk fest på en onsdag, der pludseligt blev hundrede procent funky!


Foto: Jacob Stage. Koncerten på Reffen i sommer d. 15. juli. 

Følg med i bandets nyheder og kommende koncerter på The Fabulous 5to8s´ Facebookside: https://www.facebook.com/528CPH 

 

Øverste billede af: Lærke Helene Askholm. Koncerten på H15, den 16. november 2022. 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig