Indkøbskurven er tom.
Char Davies og Emily Louise Beresford
Udstillinger & Omtaler

Lige nu aktuelt på Fotografisk Center

Char Davies og Emily Louise Beresford

Af Marianna Cæcilie Kiel
28.07.2022.

Langt inde bag Kødbyens atmosfære af hipt cafe-terræn hvor lugten af røget flæsk anes i luften ligger Fotografisk Center. En udstillingshal der byder på aktuel samtidskunst med udgangspunkt i fotografiske værker.

I øjeblikket udstiller to markante og forskellige kunstnere: den canadiske kunstner og pionér inden for virtuel reality Char Davies og dansk-amerikanske Emily Louise Beresford. De udstiller begge med henholdsvis stereoskopisk 3D computergrafik og fotografi.

Char Davies
I værkerne Osmose og Ephémére som er lavet for mere end 25 år siden, nyfortolker Char Davies mulighederne inden for virtuel reality.  Samtidig udfordrer hun en digital opfattelse af teknologien, baseret på militær-strategier, hvor brugeren belønnes for en dominerende adfærd. Davies foreslår en alternativ tilgang med sine virtuelle værker, som indebærer et interface, der tager udgangspunkt i beskuerens eget åndedræt og balance, med henblik på at rodfæstne oplevelsen i kroppen.

Listening to a Mountain
I værket “Ephémére” præsenteres beskueren for en direkte sanselig oplevelse der fører os gennem en virtuel verden af barske men realistiske naturmiljøer såsom skovlandskaber hvor elementer som jord, sten, vand og træer spiller en markant rolle. Beskueren er tæt omsluttet af teknologisk udstyr, der paradoksalt nok konfronteres med naturen som en overset ‘kulisse ‘ vi mennesker har det med at tage for givet. 


Char Davies, Ephemere, 1998.

Den kunstneriske oplevelse af værket tager udgangspunkt i beskuerens egen perception der hjælpes på vej af iklædning af udstyr, der registrerer brugerens egen vejrtrækning og balance. Ephémére synes adressere hvordan teknologien kan anvendes til at skabe alternative verdener og andre måder at sanse verden på. Værket stiller gennem sin interaktivitet og visuelle form spørgsmålstegn ved menneskets sædvanlige måde at opfatte verden på. 

Og det er smukt og betagende udført hvis man lader sig føre ind i det udefinerbare og abstrakte univers som værket overordnet består af.


Char Davies, Ephemere, 1998.

Udstillingen kan ses frem til den 14. august og er højst seværdig hvis du både er til videokunst og Virtuel Reality da begge videoer kan ses på henholdsvis storskærm og i det interaktive virtuelle univers.

Emily Louise Beresford
Som en del af udstillingsplatformen ”Breaking”, vises skiftende udstillinger af upcoming fotokunstnere, som baner vejen for nye tendenser i dansk og nordisk fotografi, heriblandt Emily Louise Beresfords udstilling ”I woke to the beat to heart”.

Fortrolige fotografier
Med et fortællende digt, der bærer på værkets titel "Jeg vågner ved at min hjerte banker i mit øre" præsenterer Emily Louise sine fortografiske værker.

Ved et første øjekast på fotografierne ses en markant lysforhold hvor mørket dominerer i en skildring af hverdagens umiddelbare stille liv. Det kærlige og intime synes at kredse om billedernes fortælling, der på en eller anden måde opviser dagens gang i hjemmet, gennem et sart og ømt blik. Det er på en måde fortryllende og tillidsvækkende at blive ført ind i hverdagens genkendelige univers, som Emily Louise Beresford formår at gøre, med sine blide men markante fotografiske skildringer.


Emily Louise Beresford, I woke to my heart beating in my ear.

Emily Louise Beresford er uddannet fra Bard College i New York med en BFA i fotografi i 2018.

Udstillingen kan ses frem til den 18 september 2022 og er højst anbefalelesværdig.

Med andre ord så smut endelig en tur forbi Fotografisk Center midt i Kødbyen og bliv ført ind i en smuk og anderledes verden hvilket er gældende for begge udstillinger.

Billede øverst: Char Davies.

   

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig