Indkøbskurven er tom.
Drengen, muldvarpen, ræven og hesten
Scene, Film & Bøger

Poetisk og rørende bog af Charley Mackesy illustreret med en levende streg

Drengen, muldvarpen, ræven og hesten 

Bøger: Af Tina Kristensen. 
24.06.2022. 

Det starter så fint. På indersiden af omslaget af “Drengen, muldvarpen, ræven og hesten” er noder gengivet og bogens fire hovedpersoner skildres i fine små tegninger der nærmest danser i takt med noderne. En poetisk tone slås an.  

På de følgende sider introduceres man til de fire karakterer, der tilfældigt mødes og rejser ud i verden sammen. I små vignetter og underfundige scenarier, hvor korte tekster akkompagneres af skønne stemningsfulde tegninger, filosoferes der over livet.  

Korte, men dybe samtaler udfoldes over de mange efterfølgende sider og man kan ikke undgå at blive rørt over den godhed og hjertevarme, der gennemsyrer fortællingen.  

Bogen er udkommet i mange lande, herunder Tyskland, Norge, Sverige, Finland og England og udkom herhjemme i oktober 2020.  

Det hele begyndte på Instagram, hvor illustrationer og korte tekster genererede en følgerskare på mere end en halv million. For nogle år siden fandt Mackesy blæk og vandfarve frem efter en periode at have arbejdet med skulptur og store mere dystre ting. De fire karakterer opstod og med dem omridset af den nærværende fortælling. Spørgsmålene er store og afspejler spørgsmål forfatteren tumlede med på det tidspunkt, om liv og eksistens.  


“Jeg håber, at bogen kan hjælpe folk til at leve mere modigt, ærligt og med mere kærlighed til sig selv og andre,” siger forfatter og illustrator Charlie Mackesy. 

Vi slutter rejsen, hvor vi starter - med et nodeark hvorpå de fire venner skildres i en levende streg. En livsbekræftende fortælling med noget på hjerte.  

Drengen, muldvarpen, ræven og hesten 
Forfatter: Charley Mackesy
Forlag: Svane og Bilgrav 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig