Indkøbskurven er tom.
Endnu mere kunst på 50. Roskilde Festival
Rejser, Kultur & Event

Nyt venue på Roskilde dedikeret grænsesøgende kunst og musik

Endnu mere kunst på den 50. Roskilde Festival

Roskilde Festival 2022.
Af Tina Kristensen. 
26.05.2022. 

Med lidt over en måned til den 50. Roskilde Festival skydes i gang efter en lang coronapause, er programmet ved at være på plads. Og der er spændende nyt på festivalen også på kunstfronten. I år vil man i Art Zone mellem Orange scene og Arena finde det spritnye venue, hybridscenen “Platform” skabt af Tino Sehgal og NLÉ Works.  


Tino Sehgal. Press Image / Roskilde Festival

Roskilde Festivals chefkurator, Signe Brink Wehl fortæller: 

"Tino Sehgal arbejder vovet og originalt med at insistere på at holde os i nuet ved at involvere os i hans sanselige værker, hvor rum, lyd, dans og relationer er afgørende. Han arbejder med at nedbryde skellet mellem kunstværk og publikum på rørende og engagerende måder.” 

“Sammen med designvirksomheden NLÉ Works har Sehgal skabt Roskilde Festivals nye scene 'Platform' – et rum der kan transformere og tilpasse sig forskellige værker og oplevelser. Det kan være både et helt mørkt og lukket rum på det ene tidspunkt og en helt åben platform med 360 graders scenerum det næste. Det giver et væld af muligheder for at arbejde med nye og eksperimenterende formater på tværs af kunstarterne.” 


Illustration af Platform af Tino Sehgal og NLÉ Works. 

“NLÉ Works og Tino Sehgal har tidligere arbejdet sammen om at skabe et arkitektonisk rum til Sehgals performative univers til The Shed i New York, så de to kender hinanden fra et tidligere samarbejde." 

Den tyske kunstner Tino Sehgal skaber konstruerede situationer med fokus på sociale interaktioner og udfordrer beskuer-værk relationen. “Platform” på Roskilde Festival er specielt designet til Sehgals performative værk “This Variation”. Her gøres rummet helt mørkt, og du kan opleve en gruppe sangere og dansere. Gennem koreografi og vokaliseringer inviteres du til at orientere dig blandt sangere og dansere i dette multi-sensoriske, konstant omskiftelige miljø, som også ændrer form i løbet af dagen. This Variation kan opleves i dagtimerne fra onsdag til lørdag. 

Et bredt festivalformat 
Over de seneste år har Roskilde Festival udvidet og finpudset formatet, så kunst- og aktivismeprogrammet er nu en veletableret del af festivalen. Med en decideret Art Zone, der har været fast element siden 2014, ved publikum, hvor de skal søge hen, for kunstneriske input der går udover de rent musikalske af slagsen


​Art Zone, Roskilde Festival 2019. Foto: Hans Henrik Rasmussen.
Art Zone, Roskilde Festival 2019. Foto: Hans Henrik Rasmussen.
Graffiti Zone. Roskilde Festival 2016. Foto. Hans Henrik Rasmussen.
Art Zone, Roskilde Festival 2015. Foto: Hans Henrik Rasmussen.

Over de kommende uger frem til festivalen, vil vi dykke ned i et udpluk af de kunstoplevelser, der venter på årets festival. 

Roskilde Festival 
25. juni – 2. juli 2022   
Se Kunst- og aktivisme line-up her

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig