Indkøbskurven er tom.
Cykelløb, festivalstemning og masser af musik
Rejser, Kultur & Event

8. april skydes Tivolis sommersæsonen i gang

Cykelløb, festivalstemning og masser af musik

Af Tina Kristensen.
07.04.2022.

Kulturhjulene skal op i omdrejninger efter flere år med nedlukninger og restriktioner. Det samme gælder for Tivolis karruseller. I morgen skyder den traditionsomspundne have sommersæsonen i gang med et tætpakket og alsidigt program.

Fra væltepeter til international Tour
I morgen d. 8. april er tiden kommet til at tage hul på sommersæsonen 2022 i Tivoli. Det byder på både tradition og fornyelse. Et helt særligt cykelløb kommer for eksempel til at fylde haven 29. juni når årets 22 Tour de France-hold med i alt 176 ryttere i verdensklasse bliver præsenteret på Plænen. Det sker kun to dage før, den første etape starter i København.

Faktisk blev det første danske cykelvæddeløb ifølge bogen Dansk Bicycle Clubs historie afholdt i Tivoli for 140 år siden. Det forgik på væltepeter-cykler, og ca. 5000 gæster var mødt op.


Tour de France fotophot af Casper Damkier 

Netop det, at en af verdens største sportsbegivenheder bliver kørt i stilling med en folkefest i et gult pyntet Tivoli, er noget, der kan være med til at løfte haven ud af nedlukning- og restriktionsnedgangen fra de forrige to år.  

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen siger:
”Efter to år med nedlukninger og restriktioner, hvor turismen i København har været ekstraordinært hårdt ramt, markerer Tivolis sæsonåbning en vigtig milepæl. Det er især de internationale gæster, vi mangler, og her er Tivoli en vigtig magnet for hele hovedstaden. Derfor kan vi med åbningen nu begynde at se fremad mod flere gæster. Og det har vi i den grad brug for. Det bliver et langt sejt træk at genoprette hovedstadens internationale turisme - som derfor også er et helt centralt punkt i den genopretningsplan, Comeback Copenhagen 2023, vi netop har lanceret sammen med Erhvervsministeriet og Københavns Kommune.”

Musik og scene
I 2022 byder Tivoli på i omegnen af 60 koncerter og halvdelen er endda inkluderet i entreprisene. Der er syng-med arrangementer med Annette Heick og Tivolis Salon Orkester og den populære Fredagsrock, kan i år fejre 25-års jubilæum med 25 koncerter med navne såsom Tom Jones, Dizzy Mizz Lizzy, MØ og Andreas Odbjerg.

I anledning af 25-års jubilæet for Fredagsrock bliver der premiere på nyt musikkoncept, der går under navnet LørdagsHits – musik der holder. Her vil der fra 16. juli og syv uger frem være livekoncert fra kl. 22:00 på Plænen. Programmet tæller Dodo and The Dodos, Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen, Østkyst Hustlers, Poul Krebs, Michael Learns To Rock, Anna David & Søren Sko med Tivolis Big Band og Johnny Deluxe.


Tivoli Copenhagen Phil. Foto: Martin Bubandt.

For dem der foretrækker klassisk musik, er der også godt i vente. En række af internationale topnavne såsom Lawrence Brownlee og Barbara Hannigan og en stærk pianistserie med navne som András Schiff og Khatia Buniatishvili. Programmet byder også på John Williams og Hans Zimmers elskede filmmusik, Verdis Requiem, 27 koncerter med fri adgang for Havens gæster og meget, meget mere.  

Ja og så skal vi ikke glemme de mange forestillinger i Koncert- og Glassalen, herunder Rasmus Botofts Tivoli Varieteen, der har premiere 9. juni og Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerbys satireshow PLATT-FORM: Er vi gået for langt?, som spilles fra den 8. september. Hertil kommer musicalerne She Loves You og Pretty Woman, mens de helt små kan lade sig underholde af Dyrene i Hakkebakkeskoven. 

Pantomimeteatret – Tivolis ældste bygning fra 1874, der til sommer står helt nyrenoveret – byder fra d. 8. april på pantomimer, klassiske balletter, moderne danseforestillinger og eventyrballet for hele familien. Der bliver blandt andet gensyn med H.C. Andersens eventyr om Svinedrengen, der handler om den snu prins, der forklæder sig som svinedreng for at komme tæt på prinsessen.


Sommer i Tivoli. Foto: Anders Bøggild.

Festivalstemning
De seneste år er programmet i Tivoli blevet udvidet med flere festivaller med fokus på forskellige områder.

Tivoli afholder for eksempel Have & Blomster Festival fra den 27. august – 11. september, hvor man kan se frem til blomsterinstallationer på internationalt niveau, Tivoli Blomstercup, hvor der dystes med levende modeller iklædt blomster på Plænen, Have- og Blomstermarked og workshops. For de gastro-glade gæster finder man Food Festival fra den 12. til 29. maj og er du gospelfan, så er det måske Gospelfestivallen du skal satse på.


Påske i Tivoli 2021. Foto: Bax Lindhardt 

Dansk turisme vejrer forår 
Med (inden corona-perioden) 35% internationale besøgende er sammensætningen af gæster i den traditionsrige have placeret i hjertet af hovedstaden et godt billede på, om vi nærmer os noget der minder om normalen på turistsiden. Rygtet lyder nemlig, at turisterne er ved at være tilbage og det er efterhånden meget få steder, vi herhjemme støder på resterne fra de seneste års pandemiske prøvelser. Og det er i den grad vigtigt for vores kulturinstitutioner med et godt 2022, så man kan give baghjul til de besøgsfattige corona-år - vi krydser fingre og ser fremad med optimisme.

Læs mere om programmet her.

Billedet øverst: Påske i Tivoli 2021. Foto: Bax Lindhardt 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig