Indkøbskurven er tom.
Familievenlig påske på DAC
Rejser, Kultur & Event

Besøg Dansk Arkitektur Center i påsken

RUMREJSER, LEGO OG SKÆG MED ÆG: FAMILIEVENLIG PÅSKE PÅ DANSK ARKITEKTUR CENTER

Omtale af Sara Mathilde Gosmann

7. april 2022

Der er aktiviteter for børn og voksne i alle aldre, når Dansk Arkitektur Center slår dørene op for en påske i kreativitetens tegn. Her kan man både kaste sig over klassiske påskesysler og blive klogere på nutidens boformer både på Jorden og i det ydre rum

Hvordan føles det at bo i rummet – langt væk fra Jorden og isoleret fra venner og familie?

Vejen fra en klassisk dansk påskeferie til det ydre rum er kortere, end man umiddelbart skulle tro. På DAC flytter påskehyggen nemlig med ud i en rumkapsel, når besøgende på egen krop kan opleve, hvordan det er at befinde sig i en æggeformet minibolig bygget til Månen – og tilmed bygge sin eget i Lego.

Månehabitatet bærer navnet LUNARK, og nogle vil kunne genkende den forbløffende konstruktion fra DR-serien ”Eksperimentet: 60 dage på Månen”, hvor arkitekterne bag, Karl-Johan Sørensen og Sebastian Aristotelis, tilbragte to måneder i kapslen på Nordgrønland. Efter en periode med reparationer kan kapslen opleves som del af udstillingen "A Space Saga" frem til 4. september 2022.


LUNARK. Foto: Claus Troelsgaard

Bliv rumarkitekt med legoklodser
Med A Space Saga, som er anmeldt i seneste nummer af Arkitektur/Design, stiller DAC skarpt på både designprocessen bag udenjordiske habitater og de spørgsmål om menneskelig trivsel, der følger med. Et hårdt klima uden basale elementer som ilt, vand og stabil temperatur skaber helt nye vilkår for arkitekten og stiller store krav beboerens psyke.

Hen over påsken bliver udstillingen ledsaget af en workshop, hvor børn i alderen 3-14 og deres voksne kan prøve kræfter med at skabe et månehabitat, der sikrer variation og stimulering på ganske få kvadratmeter. Byggematerialerne er erstattet med Lego, og der er rig mulighed for at slippe fantasien løs og tænke nyt, når en af DAC’s værter giver tips til udenjordisk arkitektur og byggeteknikker. Det er gratis, når entreen er betalt, men man kan tilmelde sig, hvis man vil sikre sig en plads.


Foto: Dansk Arkitektur Center

Klippe-klistre og klassiske påskeæg
Hvis rumrejser og Lego ikke er sagen, er der aktiviteter af den mere jordbundne slags i DAC’s familieværksted. Her er aliens, meteorer og sorte huller erstattet med papir, tegnegrej og sakse. Med udgangspunkt i arkitekturens mønstre og former er der mulighed for at kreere påskeæg til at tage med hjem eller at designe en minibolig i et æg.

Skærtorsdag og Langfredag rykker aktiviteterne ud under åben himmel, når familien kan samles om at klippe gækkebreve og puste æg på Nordatlantens Brygge. Husk også, at det er sidste chance for at besøge udstillingen Bo Bedre Bæredygtigt, som blandt andet kredser om selvbyggeri, minibolig og fleksible bofællesskaber.


Fra udstillingen "Bo bedre bæredygtigt". Foto: Christian Hoyer

Besøg Dansk Arkitektur Centers hjemmeside her

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig