Indkøbskurven er tom.
Børneworkshop i efterårsferien
Rejser, Kultur & Event

Museer inviterer til kreativ værkstedsudfoldelse for børn.

INSPIRATION: Af Tina Kristensen.
04.10.2021.

Nu nærmer efterårsferien sig. Vejret er gråt og hvorfor ikke tage ungerne med en tur på museum. Der er masser af kreative værksteder på landets museer. Vi har samlet en håndfuld til inspiration.

GL. HOLTEGAARD
Efterårsferieworkshop for børn: Geometrisk billedlaboratorie
Lørdag d. 16. oktober 2021
Kl. 13.00 – 15.30

Lav dine egne billeder med udgangspunkt i cirkler, trekanter, firkanter og andre geometriske former på denne workshop i efterårsferien. Vi slår os løs med maling og collage og henter inspiration fra udstillingen MÉCANIQUE MODERNE. Underviser på workshoppen er billedkunstner Agnete Bertram, og det foregår i det kreative værksted.

Materialer er inkluderet i prisen.
Børn deltager sammen med en voksen. Fra 8 år.
Billet nødvendig til workshoppen
Barn (8-17 år) 50 DKK
Voksne / seniorer / studerende GRATIS når entréen er betalt
KLUBmedlem GRATIS
Læs mere og køb billet via museets hjemmeside. 

Hele ugen: kreativt værksted. Læs mere på museets hjemmeside 

ARKEN
Kreative workshops for børn
Tirsdag-lørdag
kl. 13-14.30 i uge 42


Pressefotos: ARKEN

Tag familien med på ARKEN i efterårsferien. Museet i Ishøj inviterer til sjove og kreative workshops for børn i den anmelderroste særudstilling Blomsten i kunsten. 
Efterårsferiens workshops for børn og deres voksne tager afsæt i Blomsten i kunsten og den verden af livskraft, skrøbelighed og skønhed, som udstillingen tematiserer. Workshoppen foregår i Blomsten i kunsten, hvor en af ARKENs undervisere går i dialog med børnene om udvalgte værker og laver sjove og sanselige øvelser undervejs.

Deltagerne får blandt andet mulighed for at skabe deres egne poetiske plante- og blomsterminder med inspiration fra kunstneren Rune Bosses store vinbeholdere med konserverede vilde blomster og høre om blomsternes hemmelige kodesprog – floriografi, som kunstneren Emilia Bergmark tager op i sine værker. Endelig kan store og små prøve kræfter med at kreere deres eget bud på en hybrid blomsterart ud af forskellige materialer.

Workshoppen henvender sig primært til børn i alderen 8-12 år. Det koster 40 kr. pr. deltagende barn. Voksne med entré til museet følger gratis med barnet. Tilmelding nødvendig via arken.dk/kalender. Der er et begrænset antal pladser. Læs mere på museets hjemmeside 

CLAY
Workshop for børn og voksne
Onsdag d. 20. oktober
Torsdag d. 21. oktober
Kl. 13.00 - 15.00


Pressefoto: CLAY.

Keramiker Helene Thing inviterer dig ind i keramikkens verden. Du kommer bl.a. til at fremstille dit eget totem i stentøjsler og en hånddekoreret flise. Dine værker bliver brændt og kan efterfølgende afhentes på museet eller tilsendes.

Det hele varer to timer og koster 350 kr. inkl. entré, materialer + evt. forsendelse.
Se mere her: Workshop med keramiker Helene Thing

Hele ugen: Skattejagt for børn
Tag arket med skattejagten med rundt på museet og se, om du kan løse opgaverne. Specielt for børn mellem 4 og 10 år.

SMK
Flyvende efterårsferie på SMK
16.-24. oktober.
kl. 10.00-16.00


Pressefoto: SMK.

På SMK står den i år i rødstrømpebevægelsens tegn og der er flere arrangementer bygget op omkring sæsonens hovedudstilling ’Efter stilheden – kunstens kvinder tager ordet’.

i Børnenes Værksted kan du male dit eget protestskilt eller tage med omviseren på en familietur, og demonstrere imod uretfærdigheder i verden. Og så inviteres alle flyveglade børn og voksne til en helt særlig kreativ workshop i selskab med kunstner og pilot Simone Aaberg Kærn. Pris: Gratis, når entréen er betalt.

Læs mere på museets hjemmeside

UTZON CENTER
Efterårsferie med aktiviteter og workshops.
Gratis Utzon Camp: Fire dage i efterårsferien med design og teknologi
19.-22. oktober
kl. 10.00 - 14.00.


Foto: Per Bille.

Fyr den af med kreativitet, leg og læring om design og arkitektur. Du skal bruge blyant, papir, 3D-briller, Minecraft, 800 flyttekasser og meget mere. Utzon efterårscamp er for børn fra cirka 10-13 år. Campen foregår fra tirsdag til fredag i uge 42 fra kl. 9-14. Det er lavet i samarbejde med Aalborg Kulturskole, og det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. 
Læs mere her.

UTZON CENTER
Workshop for mini-arkitekter: Byg et hus i græskar
17. oktober
24. oktober
kl. 10.00-16.30 


Foto: Per Bille.

Du behøver ikke at bruge træ og mursten for at bygge et hus. Du kan bruge mange andre materialer. Men kan du også bygge noget i græskar? Selvfølgelig kan du det. Nu skal du til at bygge og dekorere et græskarhus. Alle børn får certifikat og bliver udnævnt til mini-arkitekt.
Læs mere og book plads.

UTZON CENTER
Byg løs: Lego, Minecraft og virtual reality
Hver dag i efterårsferien


Foto: Per Bille.

Her er en workshop for kreative og legesyge arkitekter. Du skal bygge en skulptur i Lego. Vi scanner den ind i Minecraft. Og du går rundt i den i virtual reality. Gratis for alle med billet til udstillingen.
Læs mere på museets hjemmeside.

HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM
Efterårsferie for børn: SKULPTURVÆRKSTED - ALBERTO GIACOMETTI
16. - 24. oktober
Kl. 12:00 - 14:00


Foto: Thomas Jensen, Bubble

I efterårsferien inviterer Holstebro Kunstmuseum børn og kreative sjæle til åbent værksted i samlingspræsentationen af billedhugger Alberto Giacomettis store grafiske serie Paris Sans Fin (1958-65). Med værkerne og deres fragmentariske skitsepræg som inspiration forsøger vi at fastholde motiverne i egne små skulpturelle kreationer. Værkstedet foregår i selve udstillingssalen, og efterfølgende kan man vælge enten at tage sin skulptur med hjem – eller simpelthen få den udstillet på museet!

Værkstedet er et åbent, uden tidsbestilling, alle dage fra d. 16. - 24. oktober mellem kl. 12.00 og 16.00. Mellem kl. 12:00 og 14:00 er formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen klar til at hjælpe i værkstedet. Det er gratis at deltage i værkstedet efter betalt entré til museet.
Læs mere på museets hjemmeside

 

Udover ovennævnte håndfuld byder rigtig mange af landets museer på børneworkshops i efterårsferien. 

Billedet øverst: Pressefoto: Gl. Holtegaard.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig