Indkøbskurven er tom.
Femstjernet designhotel åbner ved Knippelsbro
Udstillinger & Omtaler

Ørkenfortet i København har fået en make-over og huser nu det nyåbnede luksushotel NH Collection Copenhagen.

Af Emilie Haaber. 26.09.2021.
Rummet sitrer af liv, og gæster drikker americano i loungemøbler til klassisk musik. I restauranten indtages dagens første måltid med udsigt til Torvegade. Lugten af nyt og netop indviet hænger i luften.

NH Collection Copenhagen er navnet på det nyåbnede hotel, der nu har til huse i Ørkenfortet. Bygningen, der blev bygget i 1962 som kontorbygning til skibsværftet Burmeister & Wain, har gennem årene også huset Privatbanken, der sidenhen ved fusion skiftede navn til Unibank i 1990 og Nordea i 2001.

Transformationen fra administrativ mastodont til luksushotel har betydet, at bygningens facade er blevet kraftigt renoveret – med respekt for Palle Suenson og Kampsax’ originale design og dets rene linjer. Øverst på bygningen er der desuden blevet tilføjet en ny etage med store panoramavinduer, som på sigt vil give hotellets gæster mulighed for én af byens bedste udsigter over Københavns arkitektoniske vartegn – Den Sorte Diamant, BLOX, Børsen og Skuespilhuset blot for at nævne nogle få.

International luksus med hints til dansk design

Med tæt på 400 hoteller fordelt i Europa og Latinamerika er de femstjernede faciliteter ud til den københavnske kanal det første, som den spanske hotelkæde NH Hotel Group åbner i Skandinavien. Den sydeuropæiske indflydelse lader sig heller ikke fornægte i hotellets fysiske rammer, som den danske møbelvirksomhed Holmris B8 står bag.

Valg af materialer og designere afspejler et lokalt og kvalitetsbevidst valg, mens æstetikken er international og trækker tråde til 60’ernes varme farver og håndværk. Sørensen-læder spiller bold op af italiensk marmor, messingdetaljer og paneler i europæisk, røget eg, og størstedelen af hotellet er møbleret med specialdesignet interiør. På værelserne finder man dog også lænestole fra HAY, og lamperne i bygningens syv mødelokaler er leveret af Flos.

Gennem hotellets lange velkomsthal mødes man som gæst af forskellige lounge-zoner, og flere steder bruges trækonstruktioner til at skabe nye rum i rummet. Trods den centrale beliggenhed bliver lyden af trafik og by uden for hotellets vægge. Mest bemærkelsesværdige er cocktailbarens lysinstallationer, der ligner lysende skyer af lyskæder og hønsenet og bryder med marmorbordpladens og træpanelernes klassiske udtryk og eksklusivitet.

På værelserne er farverne jordnære og naturlige, og de mange forskellige materialer på vægge, gulv og møbler gør rummet enormt taktilt. Tunge dobbeltgardiner understreger den internationale designoplevelse. Samtlige værelser er indrettet med king size-beds i spanske standardmål på 200 x 210 cm. Store vinduespartier sikrer et stort og naturligt lysindfald samt god udsigt over Københavns Kanal og Christianshavn.

Ørkenfortets historie lever videre

Selvom bygningens både ydre og indre transformation markerer en ny æra for den arkitektoniske mastodont, er der alligevel sneget sig en håndfuld referencer ind, som ærer Ørkenfortets historie. Indgangspartiet er udsmykket af to skulpturer udført af danske kunstner Anna Bak, der tydeligt af inspireret af bygningens oprindelse som kontorbygning for B&W. Med maritime elementer som skibsskrog, dieselmotor og skibspropeller i bronzeafstøbning er kunstudsmykningen ’Ever Mighty’ en diskret og kærlig hyldest til fortiden, og værket er da også opkaldt efter det sidste skib, som B&W lavede på skibsværftet.

 

NH Collection Copenhagen kan tilbyde 394 værelser og suiter og forventer at kunne byde 150.000 gæster velkommen hvert år. Hotellet er åbnet for gæster, men forventes at stå helt færdigt i løbet af efteråret 2021. Hotellet kan findes på Strandgade 7 i København.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig