Indkøbskurven er tom.
En alsidig event med mange grene
Rejser, Kultur & Event

CHART på Charlottenborg 27.-29. august

En alsidig event med mange grene

CHART: Af Tina Kristensen.
27.08.2021.

Så er det igen blevet den tid på året, hvor CHART indtager Charlottenborg. Programmet er omfattende. Det synes at vokse år for år med arkitekturkonkurrence, et stærkt video-program, en bogmesse og selvfølgelig en masse talks og kunst fra et skarpt udpluk af Nordens gallerier. Vi var forbi til preview i går.

Tonen slås an allerede ved ankomsten. Gennem porten skiltes der mod det nyeste tiltag, bogmessen, og rundt om i gården foran indgangen står store pavilloner, der endnu ikke helt i funktion. Stemningen er lidt som på en festival, der lige om lidt åbner og bare lige skal have ginen på plads i baren. Det summer af forventning indenfor.

På CHART bruger man Charlottenborgs flotte rum til galleristande, om man så må sige. En eller flere gallerier viser udvalgte kunstnere i hvert rum og selvom mængden af værker og de mange udtryk er nok til at tage pusten fra de fleste, så formår man faktisk at lave lige tilpas med pauser og skabe rum, der ikke ”larmer” unødvendigt. For eksempel hos BORCH Editions, der har en smuk ophængning af Trine Søndergaard og en serie af Wardell Milans hjerteskærende akvatinter på modsatte væg.


BORCH Editions, Wardell Milan. CHART 2021. Foto: Magasinet kunst.

I det tilstødende rum byder Etage Projects på en udstilling med et kunstner- og designerkollektiv, der sætter fokus på sammenhængen mellem dansk national identitet, idé-produktion og vareeksport med ”Dansk export manifest - Alting er som det plejer, sådan kan vi bedst lide det.” Her møder man blandt andet overdimensionerede keramiske blomster i form af Anna Aagaard Jensens ”Kronen på værket – the Queen is Absent”.


Etage Projects. CHART 2021. Foto: Magasinet kunst.

Hos Andersen’s finder man en labert skinnende flok fyre i form af Esben Weile Kjærs værk Money.  


Andersen’s, Esben Weile Kjær, Money (Floating Signifier), 2021. CHART 2021. Foto: Magasinet kunst.

Når du nu er på messen, så skal du unde dig selv at tage tid til en lille VR oplevelse hos Nordenhake. Lap-see Lam skildrer her sin familiehistorie i et smukt og tankevækkende værk. Rundt om i rummet er der placeret hvide afstøbninger af noget der minder om møbler og interiør. Disse synes at være ved at gå i opløsning. Vi kan kun anbefale en tur i VR-universet så du oplever værket i sin helhed. Det er værd at vente på. I det hele taget er det en seværdig messe med et spædende program og masser af inspirerende kunstoplevelser.


 Lap-see Lam hos Galerie Nordenhake. CHART 2021. Foto: Magasinet kunst.

Billede øverst: BORCH Editions, Trine Søndergaard. CHART 2021. Foto: Magasinet kunst.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig