Indkøbskurven er tom.
Amerikanske ’statements’ i Holstebro
Udstillinger & Omtaler

I disse dage kan man på Holstebro Museum opleve en af verdens vigtigste nulevende konceptkunstnere Lawrence Weiner.

Af Anders Holbæk

 

Der er glædeligt nyt til alle danske konceptkunstsentusiaster: En af Postminimalismens konceptkunsts grundlæggere, new-york’eren Lawrence Weiner, udstilles denne sommer på Holstebro Kunstmuseum i den til dato mest omfattende præsentation af kunstneren i Danmark.

Udstillingen, Close to a Rainbow, der er blevet tilpasset museet, byder på omfattende, iøjespringende, farverige blokbogstaver, der løber langs museets hvide vægge og trægulve. Udstillingen er altså klassisk Weiner, der er kendt for at arbejde med tekst og typografier på radikale og stilistiske måder, hvor tekstfragmenter bliver omdannet til udmeldinger og erklæringer.


LAWRENCE WEINER - CLOSE TO A RAINBOW. På Holstebro Kunstmuseum fra den 5. juni til 31. oktober 2021. Foto: Ole Mortensen

Hans ’statements’, som man nok ville beskrive dem i hans hjemland Amerika, har noget særligt amerikansk over sig, og synes at være inspireret af de amerikanske storbyers nyheds- og reklameskærme og det dertilhørende slogan-sprog. Og det er sproget, men i særklasse teksten, bogstaverne og skriftsproget, som er den ler, Weiner konstruerer sine værker med. 

Udstillingen består af 10 omfangsrige tekstuelle værker, samt ét spritnyt, talrige mindre værker på papir, og to værker, unikt oversat til dansk. At udstillingen af Weiner har fundet vej til Holstebro, er derudover særligt passende, da en af Weiners værker siden 90’erne har prydet Holstebro rådhus.

Kunne man tænke sig mere kunst fra New York, byder nabomuseet Holstebro Museum indtil d. 31. oktober også på udstillingerne ’Drager & andre mystiske væsner’, der er på besøg hele vejen fra American Museum of Natural History i New York. Udstillinger huser en lang række store og livagtige modeller af blandt andet drager, griffer, havfruer, enhjørninger, og talrige andre mytiske væsner, indsamlet på land, i vand og i luften rundt om i hele verdens folklore. 

Lawrence Weiner udstillingen ’Close to a Rainbow’ kan opleves indtil d. 31. oktober på Holstebro Kunstmuseum.  

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig