Indkøbskurven er tom.
Nu indvies kunst-stien ARKENWALK
Rejser, Kultur & Event

Gadelygterne tændes d. 18. august

Af Anders Holbæk
04.08.2021

De ligner et møde mellem Disneys Alice i eventyrland og et Dalí-maleri: 32 knaldrøde gadelygter, der bøjer og slanger sig, som var de ved at slå knude på sig selv. Gadelygterne er designet af den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein og lyser vejen op på den 2,2 kilometer lange rute fra Ishøj Stationsforplads til ARKEN. 


ARKENWALK, Foto: danskfotolab.dk

Kunst-stiens indvielse d. 18. august markerer resultatet af et årtis arbejde med et ønske om at forbedre det bymiljø, som ARKENWALK passerer igennem. Udover de farverige eventyrslygtepæle er ruten mod ARKEN for eksempel også blevet smukkeseret med grønne områder og forskellig beplantning, tilrettelagt af Kristine Jensens tegnestue.

Kunst-stien er kommet i stand i et samarbejde med den filantropiske forening Realdania, der arbejder for skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. Realdanias administrerende direktør Jesper Nygård udtaler, at "ARKENWALK er et flot eksempel på, hvordan man kan kombinere landskabsarkitektur og kunst og tilføre nye oplevelser i byrummet.”


ARKENWALK, Foto: danskfotolab.dk

Lederen af kunst-stiens endestation, ARKENs direktør Christian Gether, udtaler begejstret:

”Med ARKENWALK er ARKENs store drøm om at gøre vores gæsters vej fra Ishøj Station til ARKEN til en sjov og tankevækkende kunstoplevelse gået i opfyldelse. De legende, finurlige gadelygter af kunstneren Jeppe Hein stemmer overens med den måde, som vi ønsker at møde vores gæster på."

Kunststien ARKENWALK indvies d. 18. august mellem fra 14-16.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig