Indkøbskurven er tom.
Brügge Triannale 2021
Rejser, Kultur & Event

Belgisk verdensarvsby er kulisse for samtidskunst og arkitektur

Af Anette Lindbøg Karlsen.
10.05.2021.

Fra 8. maj – 24. oktober 2021 finder Bruges Triennial sted i den charmerende middelalderby Brügge, hvor man kan udforske samtidskunst og arkitektur på højt niveau. 

TraumA er titlen på Bruges Triennial 2021, der er den tredje udgave af den tilbagevendende og meget succesfulde belgiske triennale, hvor samtidskunst og arkitektur er i fokus. Traditionen tro foregår triennalen i den historiske bymidte i byen Brügge, der er kendt for sin middelalderlige arkitektur, snoede brostensbelagte gader og mange kanaler.

De skjulte steder kommer frem i lyset
Dette års triennale vender blikket indad, når de 13 deltagende kunstnere og arkitekter fra hele verden forholder sig spørgende til de skjulte steder i Brügge. Hvad foregår der bag de imponerende statelige facader? Hvordan opleves den middelalderlige bykerne? Hvordan kan man bo i den?


© Triënnale Brugge – Matthias Desmet

Kunstnerne og arkitekterne har skabt helt nye værker, der indgår i en aktiv dialog med de omgivelser, som de er placeret i: Bagdøre åbnes og gyder undersøges, og arkitektoniske mellemrum, gårde og byggepladser danner overraskende spor. På den måde får vi et glimt bag de ellers så majestætiske og uigennemtrængelige vægge og facader, som byen er præget af.

TraumA eksponerer Kulturarvsbyens bagsider
På overfladen virker den historiske og billedperfekte Brügge, som en drømmedestination for en triennale. Men under byens overflade lurer fattigdom, ensomhed, forurening og angst, og det sigter de kunstneriske og arkitektoniske værker efter at fremhæve.

TraumA dykker ned i Brügges uhyggelige historie og virkelighed, hvorved de historiske lag blottes og de glemte og skjulte historier eksponeres og diskuteres. Formålet er at vise de mindre attraktive aspekter af kulturarvsbyen, og gøre dem til en del af bybilledet. På den måde skabes en multistemmet diskurs, hvor der er plads til både fantasi, mørke, skønhed og kompleksitet. 


© Triënnale Brugge – Matthias Desmet

Således svæver Bruges Triennal 2021 mellem det synlige og det skjulte, mellem det offentlige og private, mellem drømme og mareridt. De skulpturelle, arkitektoniske og organiske kunstværker fejrer både Brügges vitalitet og alsidighed.

Yderligere information
Kuratorteamet bag TraumA består af Till-Holger Borchert, Santiago De Waele, Michel Dewilde og Els Wuyts. Sammen har de udvalgt de 13 kunstnere og arkitekter, som deltager på årets triennale. 

De deltagende kunstnere og arkitekter er: Amanda Browder (US), Nadia Kaabi-Linke (TN/UKR/DE), Jon Lott (US), Joanna Malinowska & C.T. Jasper (PL/US), Nadia Naveau (BE), Nnenna Okore (US/NIG/AUS), Henrique Oliveira (BR), Hans Op de Beeck (BE), Laura Splan (US), Gijs Van Vaerenbergh (BE), Adrián Villar Rojas (AR) and Héctor Zamora (MX). (NB! Forbehold for ændringer)

For yderligere oplysninger læs her.


© Triënnale Brugge – Matthias Desmet


© Triënnale Brugge – Matthias Desmet


© Triënnale Brugge – Matthias Desmet


© Triënnale Brugge – Matthias Desmet

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig